"Pīrādziņi ar malto gaļu, kāpostiem un sīpoliņiem, kas garšo gluži kā omītes ceptie! No ātrās sviesta mīklas gatavoti, tie sanāca maigi, mīksti un sulīgi. Tagad cepu pīrāgus tikai pēc šīs receptes," skaidro garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

MĪKLAI:450 gmilti250 gmīksts sviests100 mlpiens1 šķipsnasāls PILDĪJUMAM:250 gmaltā gaļa2 saujaskāposti, sasmalcināti1 sīpols, sasmalcināts sviests cepšanai pēc garšassāls un malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Gatavo pildījumu. Malto gaļu liek iepriekš sakarsētā pannā, pievienojot arī garšvielas un nedaudz ūdens vai buljona, jo gaļai ir jāsutinās nevis jācepas, lai tā būtu mīksta un sulīga. Kad liekais šķidrums iztvaikojis, liek gaļu bļodā.

2

Taja pašā pannā apcep sīpolu līdz zeltainam brūnuma, pievieno gaļai. Pannā apcep sasmalcinātus kāpostus, pievienojot sāli, piparus un sviestu, jo tas kāpostiem piešķirs īpaši patīkamu garšu. Kad kāposti ir apcepti, tos liek bļodā pie gaļas un visu apmaisa.

3

Gatavo mīklu. Mīkstu sviestu liek uz galdā, virsū izsijā miltus, ar lielu nazi kapā sviestu, lai tas sajauktos ar miltiem. Kad sviests iekapāts miltos, turpina darboties ar rokām. Sakapātās masas viducī uztaisa iedobumu (kā krāteri vulkāna vidū), tajā lej pienu, pievieno šķipsnu sāls un ar rokām mīca mīklu, līdz tā nelīp pie rokām. Ja liekas, ka mīkla ir vēl lipīga, tad var pievienot un iemīcīt vēl saujiņu miltu.

4

Mīklu sadala mazākās daļās, lai ērtāk darboties, un izrullē ar mīklas rulli.

5

Ar krūzi izspiež no mīklas aplīšus. Pilda ar pildījumu, katra pīrāga maliņas saspiež cieši kopā un aizlipina.

6

Pīrādziņus ar šuvēm uz leju liek uz ietaukotas plāts.

7

Pārziež pīrāgus ar sakultu olu un cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī līdz zeltainam brūnumam.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!