Ātrie sviesta mīklas pīrādziņi bez raudzēšanas
Foto: Veronika Ļevša
3.2857 28
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
MĪKLAI
450 g
450 g milti
milti
250 g
250 g mīksts sviests
mīksts sviests
100 ml
100 ml piens
piens
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
PILDĪJUMAM
250 g
250 g maltā gaļa
maltā gaļa
2 saujas
2 saujas kāposti, sasmalcināti
kāposti, sasmalcināti
1
1 sīpols, sasmalcināts
sīpols, sasmalcināts
 
sviests cepšanai
sviests cepšanai
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Bēru mielasts
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kristību ēdienkarte
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Ziemassvētku receptes
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • "Pīrādziņi ar malto gaļu, kāpostiem un sīpoliņiem, kas garšo gluži kā omītes ceptie! No ātrās sviesta mīklas gatavoti, tie sanāca maigi, mīksti un sulīgi. Tagad cepu pīrāgus tikai pēc šīs receptes," skaidro garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo pildījumu. Malto gaļu liek iepriekš sakarsētā pannā, pievienojot arī garšvielas un nedaudz ūdens vai buljona, jo gaļai ir jāsutinās nevis jācepas, lai tā būtu mīksta un sulīga. Kad liekais šķidrums iztvaikojis, liek gaļu bļodā.

    Taja pašā pannā apcep sīpolu līdz zeltainam brūnuma, pievieno gaļai. Pannā apcep sasmalcinātus kāpostus, pievienojot sāli, piparus un sviestu, jo tas kāpostiem piešķirs īpaši patīkamu garšu. Kad kāposti ir apcepti, tos liek bļodā pie gaļas un visu apmaisa.

    Ātrie sviesta mīklas pīrādziņi bez raudzēšanas
    Foto: Veronika Ļevša

    Gatavo mīklu. Mīkstu sviestu liek uz galdā, virsū izsijā miltus, ar lielu nazi kapā sviestu, lai tas sajauktos ar miltiem. Kad sviests iekapāts miltos, turpina darboties ar rokām. Sakapātās masas viducī uztaisa iedobumu (kā krāteri vulkāna vidū), tajā lej pienu, pievieno šķipsnu sāls un ar rokām mīca mīklu, līdz tā nelīp pie rokām. Ja liekas, ka mīkla ir vēl lipīga, tad var pievienot un iemīcīt vēl saujiņu miltu.

    Ātrie sviesta mīklas pīrādziņi bez raudzēšanas
    Foto: Veronika Ļevša

    Mīklu sadala mazākās daļās, lai ērtāk darboties, un izrullē ar mīklas rulli.

    Ar krūzi izspiež no mīklas aplīšus. Pilda ar pildījumu, katra pīrāga maliņas saspiež cieši kopā un aizlipina.

    Ātrie sviesta mīklas pīrādziņi bez raudzēšanas
    Foto: Veronika Ļevša

    Pīrādziņus ar šuvēm uz leju liek uz ietaukotas plāts.

    Ātrie sviesta mīklas pīrādziņi bez raudzēšanas
    Foto: Veronika Ļevša

    Pārziež pīrāgus ar sakultu olu un cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī līdz zeltainam brūnumam.

    Ātrie sviesta mīklas pīrādziņi bez raudzēšanas
    Foto: Veronika Ļevša

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form