Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kas gan būtu vasara bez saldējuma! Kamēr vēl zemeņu laiks rit pilnā sparā, pagatavo šo zemeņu, jogurta saldējumu uz kociņa, lai iepriecinātu ne tikai sevi, bet arī mazākos kārumniekus.
360Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
150 gzemenes90 gpūdercukurs1 TKvaniļas ekstrakts500 gBezpiedevu jogurts100 gbaltā šokolāde60 gkrāsainie cukura graudiņi saldējuma formiņas kociņi

Sagatavošana

1

Zemenes kopā ar pūdercukuru un vaniļas ekstraktu liek bļodā. Ar dakšiņu ogas sastampā, un apmaisa, līdz pūdercukurs ir izkusis.

2

Zemenēm pievieno bezpiedevu jogurtu, un kārtīgi samaisa. Saldējuma masu lej saldējuma formās (6 līdz 8), ieliek katrā formā pa kociņam un ievieto saldētavā, lai sastingst.

3

Kad saldējums sasalis, nelielā katliņā vai bļodiņā ūdens peldē izkausē balto šokolādi. Izkausēto šokolādi nedaudz atdzesē.

4

Ņem saldējumus un to galus iemērc baltajā šokolādē, bet kamēr šokolāde vēl nav sacietējusi, to apkaisa ar krāsainajiem cukura graudiņiem.

Tasty.lv ieteikums: ja mājās nav speciālu saldējuma formu, pildi saldējuma masu vienkāršā plastmasas trauciņā un saldē tāpat! Pēc tam virsu noklāj ar šokolādi un apkaisi cukura graudiņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!