Atsvaidzinoši gardā citronu siera kūka bez cepšanas
Foto: DELFI
2.6364 11
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei (forma 25-30cm diametrā):
540 g
540 g "Selga" cepumi ar īru krēmu (3 pac.)
"Selga" cepumi ar īru krēmu (3 pac.)
180 g
180 g sviests (istab.temp.)
sviests (istab.temp.)
5 ĒK
5 ĒK ogu sīrups (pēc izv.)
ogu sīrups (pēc izv.)
1 ĒK
1 ĒK kanēlis
kanēlis
Kūkai:
800 g
800 g svaigais krēmsiers
svaigais krēmsiers
397 g
397 g iebiezinātais piens ar cukuru
iebiezinātais piens ar cukuru
40 g
40 g želatīns ("Twins")
želatīns ("Twins")
3
3 citroni (miziņa un sula)
citroni (miziņa un sula)
Dekorēšanai:
 
piparmētras
piparmētras
 
citrusaugļi
citrusaugļi
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Kristību ēdienkarte
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Krēmi
  • Kūkas bez cepšanas
  • Siera kūkas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Mūsmājās šī svaigā citronu siera kūka viennozīmīgi ir ierindojusies kūku topa augšgalā. Tā ir ne tikai viegli pagatavojama, bet arī atsvaidzinoša, viegla un tāda, kuras ēdājiem roka vien stiepsies pēc nākamā gabaliņa. Skeptiķi sākotnēji teiks, ka bundža iebiezinātā piena nav prāta darbs, bet tad, kad būs nogaršojuši, ņems savus vārdus atpakaļ, kā arī prasīs papildprociju.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms sagatavo cepumu pamatni – cepumus smalki sadrupina. Pēc tam tos samīca kopā ar mīkstu sviestu, kanēli, kā arī ogu sīrupu pēc izvēles. Parasti izvēlos ķiršu sīrupu, bet vaļu var ļaut arī citām garšām.

    Pēc tam samīcīto masu saber kūkas pamatnē (formā var laikus ieklāt cepamo papīru) un stingri to piespiež pie formas dibena. Kūkas formu vēlams ielikt ledusskapī, lai tā sastingtu, kad tiktu gatavota nākamā kūkas kārta.

    Nelielā bļodiņā vai krūzē ieber želatīna paciņu un aplej ar vēsu ūdeni, lai želatīns uzbriest.

    Tad gatavo kūkas pildījumu – norīvē visiem citroniem miziņas, tad tās ieber lielā bļodā, kas tiks izmantota kūkas pildījuma gatavošanai. Pievieno krēmsieru, bundžu iebiezinātā piena, kā arī no citroniem izspiež visu sulu. Protams, citrona kauliņus gan no masas vēlams izņemt. Visu saputo ar mikseri.

    Kad želatīns ir piebriedis, to kausē uz plīts. Izkausēto un karsto želatīnu lej iekšā svaigajā siera masā un saputo to ar mikseri.

    Izņem no ledusskapja kūkas formu, kā arī lej uz tās svaigā siera masu. Kūkas virsmu izlīdzina.

    Kūku ievieto ledusskapī vismaz uz četrām stundām vai nakti, un ļauj tai sastingt.

    Ja vēlme ir dekorēt kūku pēc iespējas vienkāršāk, tad uzreiz tai virsū var uzrīvēt citrona miziņas, bet tikai pēc tam likt ledusskapī sastingt. Taču, ja kūku vēlies padarīt košāku, tad nākamajā dienā vai arī pēc četrām stundām, kad tā ir sastingusi, virsū var kārtot sagrieztas citrusaugļu šķēlītes, kas papildinātas ar aromātiskām piparmētru lapiņām.

    Lai labi garšo!

    Atsvaidzinoši gardā citronu siera kūka bez cepšanas
    Foto: DELFI
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form