Foto: DELFI
Mūsmājās šī svaigā citronu siera kūka viennozīmīgi ir ierindojusies kūku topa augšgalā. Tā ir ne tikai viegli pagatavojama, bet arī atsvaidzinoša, viegla un tāda, kuras ēdājiem roka vien stiepsies pēc nākamā gabaliņa. Skeptiķi sākotnēji teiks, ka bundža iebiezinātā piena nav prāta darbs, bet tad, kad būs nogaršojuši, ņems savus vārdus atpakaļ, kā arī prasīs papildprociju.
40Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

PAMATNEI(forma 25-30 cm diametrā):540 g"Selga" cepumi ar īru krēmu (3 pac.)180 gsviests (istab.temp.)5 ĒKogu sīrups (pēc izv.)1 ĒKkanēlis KŪKAI:800 gsvaigais krēmsiers397 giebiezinātais piens ar cukuru40 gželatīns ("Twins")3 citroni (miziņa un sula) DEKORĒŠANAI: piparmētras citrusaugļi

Sagatavošana

1

Vispirms sagatavo cepumu pamatni – cepumus smalki sadrupina. Pēc tam tos samīca kopā ar mīkstu sviestu, kanēli, kā arī ogu sīrupu pēc izvēles. Parasti izvēlos ķiršu sīrupu, bet vaļu var ļaut arī citām garšām.

2

Pēc tam samīcīto masu saber kūkas pamatnē (formā var laikus ieklāt cepamo papīru) un stingri to piespiež pie formas dibena. Kūkas formu vēlams ielikt ledusskapī, lai tā sastingtu, kad tiktu gatavota nākamā kūkas kārta.

3

Nelielā bļodiņā vai krūzē ieber želatīna paciņu un aplej ar vēsu ūdeni, lai želatīns uzbriest.

4

Tad gatavo kūkas pildījumu – norīvē visiem citroniem miziņas, tad tās ieber lielā bļodā, kas tiks izmantota kūkas pildījuma gatavošanai. Pievieno krēmsieru, bundžu iebiezinātā piena, kā arī no citroniem izspiež visu sulu. Protams, citrona kauliņus gan no masas vēlams izņemt. Visu saputo ar mikseri.

5

Kad želatīns ir piebriedis, to kausē uz plīts. Izkausēto un karsto želatīnu lej iekšā svaigajā siera masā un saputo to ar mikseri.

6

Izņem no ledusskapja kūkas formu, kā arī lej uz tās svaigā siera masu. Kūkas virsmu izlīdzina.

7

Kūku ievieto ledusskapī vismaz uz četrām stundām vai nakti, un ļauj tai sastingt.

8

Ja vēlme ir dekorēt kūku pēc iespējas vienkāršāk, tad uzreiz tai virsū var uzrīvēt citrona miziņas, bet tikai pēc tam likt ledusskapī sastingt. Taču, ja kūku vēlies padarīt košāku, tad nākamajā dienā vai arī pēc četrām stundām, kad tā ir sastingusi, virsū var kārtot sagrieztas citrusaugļu šķēlītes, kas papildinātas ar aromātiskām piparmētru lapiņām.

Lai labi garšo!

Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!