Foto: Shutterstock
Ievies jaunas vēsmas savā ēdienkartē, pagatavojot sicīliešu iecienītos fenheļa un apelsīnu salātus ar olīvām. Sulīgi, dzīvespriecīgi koši un garšām bagāti - tie atgādinās, ka vasara vairs nav aiz kalniem.
10Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 fenhelis2 apelsīni1 neliels baltais sīpols olīveļļa melnās olīvas pēc garšaspiparmētras, pētersīļi vai kinza malti melnie pipari sāls

Sagatavošana

1

Apelsīnus nomizo, atdala "filejas". Kā to paveikt, uzzini, noskatoties šo video pamācību. Fenheli un sīpolu sagriež plānās šķēlītēs, izmantojot dārzeņu mandolīnu vai virtuves kombainu. Ja vēlas, var sasmalcināt arī pāris sulīgus seleriju kātus, jo arī tie lieliski iederēsies šajos vienkāršajos salātos.

2

Bļodā liek fenheli, sīpolus, apelsīnu "filejas", pievieno kapātus zaļumus, sāli, piparus, olīveļļu un visu apmaisa ar divām karotēm vai ar rokām. Garšai un aromātam var pievienot nedaudz rīvētas apelsīna miziņas.

3

Liek bļodā, pievieno olīvas un pasniedz kā atsvaidzinošu piedevu zivs, teļa gaļas vai pastas ēdieniem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!