Foto: DELFI
Laikā, kad svaigas ogas jau esam pieēdušies un gribas meklēt jaunas iespējas, kā palutināt saldās garšu kārpiņas, pagatavo šo desertu, kura pamatā ir svaigas ogas, šokolādes biskvīts un šokolādes vārītais krēms.
105Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 gab.šokolādes kēksiņi200 gkonservēti persiki200 gavenes200 gzemenes200 gmellenes KRĒMAM:4 gab.olu dzeltenumi naža galsvaniļa3 ĒKmilti100 gcukurs500 mlsaldais krējums100 gtumšā šokolāde

Sagatavošana

1

Gatavo krēmu. Nelielā bļodiņā liec olu dzeltenumus ar vaniļu, miltiem, cukuru un ar putojamo slotiņu saputo.

2

Katliņā lej saldo krējumu un sildi 2 minūtes.

3

Kad saldais krējums uzsildīts, lēnām pievieno mazāk par pusi no tā saputotajai olu masai un nepārtraukti maisi. Tad pievieno atlikušo krējumu un turpini maisīt, nu jau karsējot masu uz nelielas liesmas, vislabāk – ūdens peldē. Turpini karsēt un maisīt, līdz krēms sāk biezēt. Ja tas šķiet par šķidru, pienā vai saldā krējumā izšķīdini miltus un pievieno katla saturam.

4

Kad masa jau sabiezējusi, nogriez uguni, iemaisi gabaliņos sagrieztu šokolādi un ļauj tai izkust. Samaisi, lai krēms ir viendabīgs un pārlej tīrā bļodā to atdzist, pārklājot pārtikas plēvi, lai tā nosedz krēma virskārtu.

5

Kad krēms atdzisis un pavisam sabiezējis, var gatavot kārtojumu. Mazākos gabalos sadali šokolādes kēksus. Lielā stikla traukā vispirms liec pavisam nedaudz sadrupināto kēksu, lai tas nosedz pašu apakšu, tad persikus vai ogas un pārlej ar daļu krēmu. Tad atkal liec kēksiņus, ogas un atkal krēmu. Tā turpini, līdz trauks piepildīts.

6

Virskārtā atstāj kēksiņus, izkaisi ogas un dažus persiku gabaliņus un apslaksti ar krēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!