Augļu un ogu kārtojums ar šokolādes vārīto krēmu
Foto: DELFI
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Laikā, kad svaigas ogas jau esam pieēdušies un gribas meklēt jaunas iespējas, kā palutināt saldās garšu kārpiņas, pagatavo šo desertu, kura pamatā ir svaigas ogas, šokolādes biskvīts un šokolādes vārītais krēms.

Gatavo krēmu. Nelielā bļodiņā liec olu dzeltenumus ar vaniļu, miltiem, cukuru un ar putojamo slotiņu saputo.

Katliņā lej saldo krējumu un sildi 2 minūtes.

Kad saldais krējums uzsildīts, lēnām pievieno mazāk par pusi no tā saputotajai olu masai un nepārtraukti maisi. Tad pievieno atlikušo krējumu un turpini maisīt, nu jau karsējot masu uz nelielas liesmas, vislabāk – ūdens peldē. Turpini karsēt un maisīt, līdz krēms sāk biezēt. Ja tas šķiet par šķidru, pienā vai saldā krējumā izšķīdini miltus un pievieno katla saturam.

Kad masa jau sabiezējusi, nogriez uguni, iemaisi gabaliņos sagrieztu šokolādi un ļauj tai izkust. Samaisi, lai krēms ir viendabīgs un pārlej tīrā bļodā to atdzist, pārklājot pārtikas plēvi, lai tā nosedz krēma virskārtu.

Kad krēms atdzisis un pavisam sabiezējis, var gatavot kārtojumu. Mazākos gabalos sadali šokolādes kēksus. Lielā stikla traukā vispirms liec pavisam nedaudz sadrupināto kēksu, lai tas nosedz pašu apakšu, tad persikus vai ogas un pārlej ar daļu krēmu. Tad atkal liec kēksiņus, ogas un atkal krēmu. Tā turpini, līdz trauks piepildīts.

Virskārtā atstāj kēksiņus, izkaisi ogas un dažus persiku gabaliņus un apslaksti ar krēmu.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form