Augļu un ogu kārtojums ar šokolādes vārīto krēmu
Foto: DELFI
1.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
5 gab.
5 gab. šokolādes kēksiņi
šokolādes kēksiņi
200 g
200 g konservēti persiki
konservēti persiki
200 g
200 g avenes
avenes
200 g
200 g zemenes
zemenes
200 g
200 g mellenes
mellenes
krēmam:
4 gab.
4 gab. olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
naža gals
naža gals vaniļa
vaniļa
3 ĒK
3 ĒK milti
milti
100 g
100 g cukurs
cukurs
500 ml
500 ml saldais krējums
saldais krējums
100 g
100 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Pasaules Virtuve
  • Laikā, kad svaigas ogas jau esam pieēdušies un gribas meklēt jaunas iespējas, kā palutināt saldās garšu kārpiņas, pagatavo šo desertu, kura pamatā ir svaigas ogas, šokolādes biskvīts un šokolādes vārītais krēms.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo krēmu. Nelielā bļodiņā liec olu dzeltenumus ar vaniļu, miltiem, cukuru un ar putojamo slotiņu saputo.

    Katliņā lej saldo krējumu un sildi 2 minūtes.

    Kad saldais krējums uzsildīts, lēnām pievieno mazāk par pusi no tā saputotajai olu masai un nepārtraukti maisi. Tad pievieno atlikušo krējumu un turpini maisīt, nu jau karsējot masu uz nelielas liesmas, vislabāk – ūdens peldē. Turpini karsēt un maisīt, līdz krēms sāk biezēt. Ja tas šķiet par šķidru, pienā vai saldā krējumā izšķīdini miltus un pievieno katla saturam.

    Kad masa jau sabiezējusi, nogriez uguni, iemaisi gabaliņos sagrieztu šokolādi un ļauj tai izkust. Samaisi, lai krēms ir viendabīgs un pārlej tīrā bļodā to atdzist, pārklājot pārtikas plēvi, lai tā nosedz krēma virskārtu.

    Kad krēms atdzisis un pavisam sabiezējis, var gatavot kārtojumu. Mazākos gabalos sadali šokolādes kēksus. Lielā stikla traukā vispirms liec pavisam nedaudz sadrupināto kēksu, lai tas nosedz pašu apakšu, tad persikus vai ogas un pārlej ar daļu krēmu. Tad atkal liec kēksiņus, ogas un atkal krēmu. Tā turpini, līdz trauks piepildīts.

    Virskārtā atstāj kēksiņus, izkaisi ogas un dažus persiku gabaliņus un apslaksti ar krēmu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form

    Sludinājumi