Foto: DELFI
Aiziet, gatavojamies ziemas sezonai, lai sniegotajās, aukstajās dienās varētu baudīt kaut kripatiņu vasaras garšas! Nezinu, kā jums, bet mūsu ģimenē ir svarīgi, ka gurķi ir pieejami visu laiku, tos pie pamatēdiena baudām gandrīz katru dienu. Turklāt – šobrīd tie uz nebēdu tiek ēsti svaigā veidā, bet, kad tie apnīk, rodas dažāda veida variācijas ziemas salātiem. Mūsu iecienītākie ir mūsu "nacionālie" – Latgales salāti.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2.2 kgnomizoti gurķi450 gsīpols sāls (deserta karotes) cukurs (deserta karotes) galda etiķis 9% (deserta karotes) eļļa (deserta karotes)1 TKmalti melnie pipari (var būt svaigs maltu piparu maisījums) dilles

Sagatavošana

1

Gurķus nomizo un sagriež vidēji plānās šķēlītēs. Ja šķēlēs griezīs mazus, nemizotus gurķīšus, tie būs stingrāki un kraukšķīgāki. Izmantojot lielus gurķus, tiem atceries izņemt sēklas.

2

Sīpolus notīra un sagriež pusgredzenos.

3

Gurķus un sīpolus liek emaljētā vai stikla traukā. Šīs receptes pagatavošanai izmantojām veclaicīgās deserta karotes. Traukā pievieno 2–3 karotes sāls, 2–2.5 cukura, 6–7 galda etiķa, 15–20 deserta karotes eļļas. Svarīgi neaizmirst par melnajiem pipariem un dillēm. Atstāj uz 2–3 stundām istabas temperatūrā, lai atsulojas un garšas savelkas. Regulāri izmaisa, var pat ar rokām.

4

Pēc 2–3 stundām gurķus ar karoti blīvi pilda sterilās burkās. Stingri piespiež un pārlej ar atsulojušos šķidrumu.`

5

Liek burkas pasterizēties 85–90 grādos (neļauj ūdenim uzvārīties!) puslitra burku – 20 minūtes, savukārt litra burku – 25 minūtes.

6

Pēc tam burkas uzmanīgi izceļ, vāciņus aizskrūvē un apgāž otrādi.

Glabā vēsumā. Mēs pagrabā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!