Foto: DELFI
Šī zupa ir parafrāze par spāņu lepnumu – gaspačo. Receptē ir apvienotas divas dažādas receptes. Galvenie spēlētāji šeit ir tomāti, kas savieno garšu virpulī gan sīpolus, gan arbūzus, un vēl bariņā pieķer Tabasko mērci. Rezultāts neliek vilties!

Žurnāla “Mieram tuvu” redaktore Aija Balode virtuvē darbojas un izmēģina dažādas receptes ļoti labprāt, bet tikai ar noteikumu, ja ar pagatavoto var kādu pacienāt. Viņa nudien prot radīt un svinēt svētkus. Karstās vasaras dienās Aija draugus un radus cienā ar auksto zupu. Tās recepte pārbaudīta vairākas vasaras un tapusi savienojot divas "nošpikotas" receptes.

“Zupas pamatrecepte ir aizgūta no manas draudzenes Ievas, bet ideju šai zupai pievienot arbūzu aizņēmos uz “Dēkaiņa” terases,” receptes vēsturi stāsta Aija.

Viņa atzīst, ka nereti sanākot pārspīlēt ar Tabasko mērci. “Tad zupa sanāk ļoti pikanta. Taču tā ir labā ziņa. Tas nozīmē, ka zupu varēs pagarināt un pacienāt vairāk draugu. Vienkārši ar Tabasko bagātinātā zupa jāpasludina par zupas koncentrātu, jāpielej klāt vēl sula un jāpievieno citas sastāvdaļas, ” iesaka Aija.

20Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
3 ltomātu sula3 gab.gurķi3 gab.tomāti2 gab.arbūza šķēles1 gab.sārkanais sīpols1 gab.paprika3 gab.ķiploka daiviņas1 saujazaļumi (kinza,dilles u.c) pēc garšastabasko mērce pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Tomātus, gurķus, papriku un arbūza mīkstumu sagriež mazos gabaliņos kā rasolu.

2

Sīpolus un zaļumus smalki sakapā, bet ķiploku izspiež spiedē.

3

Visas sastāvdaļas sajauc kopā ar tomātu sulu, pievieno sāli, piparus un Tabasko mērci. Visu samaisa.

4

Katrā blodiņā liek trīs gabaliņus ledus, pārlej ar zupu un pasniedz.

Lai silta vasara, garda zupa un daudz draugu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!