Aukstā tomātu zupa ar arbūzu un Tabasko piešprici
Foto: DELFI
0 0
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3 l
3 l tomātu sula
tomātu sula
3 gab.
3 gab. gurķi
gurķi
3 gab.
3 gab. tomāti
tomāti
2 gab.
2 gab. arbūza šķēles
arbūza šķēles
1 gab.
1 gab. sārkanais sīpols
sārkanais sīpols
1 gab.
1 gab. paprika
paprika
3 gab.
3 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 sauja
1 sauja zaļumi (kinza,dilles u.c)
zaļumi (kinza,dilles u.c)
pēc garšas
pēc garšas tabasko mērce
tabasko mērce
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Aukstās zupas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Šī zupa ir parafrāze par spāņu lepnumu – gaspačo. Receptē ir apvienotas divas dažādas receptes. Galvenie spēlētāji šeit ir tomāti, kas savieno garšu virpulī gan sīpolus, gan arbūzus, un vēl bariņā pieķer Tabasko mērci. Rezultāts neliek vilties!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Žurnāla “Mieram tuvu” redaktore Aija Balode virtuvē darbojas un izmēģina dažādas receptes ļoti labprāt, bet tikai ar noteikumu, ja ar pagatavoto var kādu pacienāt. Viņa nudien prot radīt un svinēt svētkus. Karstās vasaras dienās Aija draugus un radus cienā ar auksto zupu. Tās recepte pārbaudīta vairākas vasaras un tapusi savienojot divas "nošpikotas" receptes.

    “Zupas pamatrecepte ir aizgūta no manas draudzenes Ievas, bet ideju šai zupai pievienot arbūzu aizņēmos uz “Dēkaiņa” terases,” receptes vēsturi stāsta Aija.

    Viņa atzīst, ka nereti sanākot pārspīlēt ar Tabasko mērci. “Tad zupa sanāk ļoti pikanta. Taču tā ir labā ziņa. Tas nozīmē, ka zupu varēs pagarināt un pacienāt vairāk draugu. Vienkārši ar Tabasko bagātinātā zupa jāpasludina par zupas koncentrātu, jāpielej klāt vēl sula un jāpievieno citas sastāvdaļas, ” iesaka Aija.

    Tomātus, gurķus, papriku un arbūza mīkstumu sagriež mazos gabaliņos kā rasolu.

    Sīpolus un zaļumus smalki sakapā, bet ķiploku izspiež spiedē.

    Visas sastāvdaļas sajauc kopā ar tomātu sulu, pievieno sāli, piparus un Tabasko mērci. Visu samaisa.

    Katrā blodiņā liek trīs gabaliņus ledus, pārlej ar zupu un pasniedz.

    Lai silta vasara, garda zupa un daudz draugu!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Vasaras maltīte Vasaras ēdienkarte Arbūzs
    0
    Ātri pagatavojami ēdieni
    43596501
    Aukstās zupas
    0
    Bez termiskas apstrādes
    0
    Gurķi
    0
    Ķiploki
    0
    Paprika
    0
    Pipari
    0
    Sāls
    0
    Sarkanie sīpoli
    0
    Tabasco piparu mērce
    0
    Tomāti
    0
    Tomātu sula
    0
    Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
    0
    Viegla vasaras maltīte
    0
    viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form