Foto: Shutterstock
Bulgāru aukstā zupa "tarator", ko gatavo no jogurta, ķiplokiem, gurķiem un valriekstiem. Patiks jaunu garšu meklētājiem un tiem, kas vēlas atveldzēties karstākā vasaras dienā.
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 ķiploka daiviņas pēc garšassāls470 ggrieķu jogurts2 ĒKolīveļļa60 gvalrieksti1 gab.garais gurķis120 mlauksts ūdens2 ĒKcitronu sula svaigi malti melnie pipari PASNIEGŠANAI: valrieksti olīveļļa dilles, pētersīļi vai piparmētras

Sagatavošana

1

Ķiploka daiviņas nomizo un saspaida piestā ar šķipsnu sāls.

2

Lielā bļodā ielej jogurtu, iemaisa tajā eļļu, saspaidītos ķiplokus un sasmalcinātus valriekstus. Pēc tam zupā iemaisa ūdeni un citrona sulu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

3

Zupu samaisa un ieliek ledusskapī, lai atdziest.

4

Tikmēr smalki sakapā gurķus un apkaisa ar mazliet sāls. Kad tas izdarīts, pievieno aukstajai zupai.

5

Kad zupa gatava, salej bļodiņās un garnē ar mazliet olīveļļu, valriekstiem un sakapātām dillēm, pētersīļiem vai piparmētrām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!