Austriešu lepnums - Vīnes šnicele
Foto: Shutterstock
4.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g teļa gaļa
teļa gaļa
4 ĒK
4 ĒK milti
milti
4
4 olas
olas
1 ĒK
1 ĒK eļļa
eļļa
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
8 ĒK
8 ĒK rīvmaize
rīvmaize
 
eļļa (cepšanai)
eļļa (cepšanai)
  • Austrāliešu nacionālā virtuve
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Austriešu nacionālais ēdiens un lepnums. Šnicele tulkojumā nozīmē gaļas šķēle ar kraukšķīgu garoziņu. Klasiskai Vīnes šnicelei izmanto teļa vai jaunlopa steika gabala gaļu, bet tā var būt arī cūkgaļa vai vistas fileja.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagriež teļa gaļu četrās šķēlēs, apmēram pirksta biezumā. Vienā seklā šķīvī ieber miltus, otrā iesit un viegli sakuļ olu, pievienojot vienu ēdamkaroti eļļu, sāli un piparus. Trešajā šķīvī ieber baltmaizes rīvmaizi.

    Sakarsē pannu ar eļļu. Gaļas šķēles vispirms apvārta miltos, pēc tam olas maisījumā un beigās rīvmaizē. Liek karstā eļļā un cep no abām pusēm, līdz zeltaini brūnas, apmēram 5 minūtes no katras puses. Pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form