Auzu cepumi ar datelēm
Foto: Shutterstock
3.6667 3
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
2,5 glāzes
2,5 glāzes auzu pārslas
auzu pārslas
250 g
250 g kaltētas dateles (bez kauliņiem)
kaltētas dateles (bez kauliņiem)
125 g
125 g sviests
sviests
2
2 olas
olas
0,5 glāze
0,5 glāze cukurs
cukurs
0,5
0,5 paciņa cepamā pulvera
paciņa cepamā pulvera
 
vaniļa
vaniļa
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Cepumi
  • Pasaules Virtuve
  • Auzu pārslu – dateļu cepumi gardam našķim pie tējas vai kafijas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Dateles sagriež gabaliņos.

    Sviestu izkausē, sajauc ar auzu pārslām un atdzesē. Masai pievieno olas, cukuru, vanilīnu, cepamo pulveri un iejauc mīklu.

    Cepamo pannu ieziež ar taukvielām, pārkaisa ar miltiem vai izklāj ar pergamentu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

    Ar tējkaroti mīklu liek uz plāts, veidojot mazus cepumiņus, plāti ar cepumiem liek cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes. Vēl karstus cepumus uzmanīgi noņem no plāts.

    "Tasty" padoms: ja cepumus gribas viendabīgākus, auzu pārslas nedaudz sasmalcina virtuves kombainā vai izmanto ātro auzu pārslu putras maisījumu.

    Iesūtīja: Ieva

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form