
Nakts auzu putra jeb "overnight oats" ir ļoti pateicīga maltīte tiem, kas no rīta parasti steidzas. Atliek vien iepriekšējā vakarā visu sagatavot, lai brokastis jau gaidītu ledusskapī. Šoreiz variants ar zemesriekstu sviestu, kakao un banānu.
Vienu banānu liek noslēdzamā traukā, kurā "gatavosies" putra un ar dakšiņu saspaida. Pieber auzu pārslas, pievieno šķidru medu, zemesriekstu sviestu, kakao, sāli, pārlej ar pienu un visu pamatīgi samaisa.
Traukam uzliek vāku un liek putru ledusskapī uz nakti vai vismaz 6–8 stundām.
No rīta nakts putru saliek divās bļodiņās. Katrā putras porcijā iemaisa pa divām ēdamkarotēm grieķu jogurta, lai krēmīgāka.
Banānu sagriež šķēlītēs, izkārto virs putras. Pasniedz ar ogām pēc katra gaumes. Var pievienot arī tumšās šokolādes skaidiņas, mandeļu šķēlītes vai magoņu sēkliņas.
Lai labi garšo!