Auzu pārslu, rozīņu un riekstu cepumi
Foto: Shutterstock
2.7500 24
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g auzu pārslas
auzu pārslas
10 g
10 g sviests
sviests
100 g
100 g cukurs
cukurs
1 gab.
1 gab. ola
ola
50 g
50 g rieksti (valrieksti, lazdu rieksti vai citi)
rieksti (valrieksti, lazdu rieksti vai citi)
sauja
sauja rozīnes
rozīnes
naža gals
naža gals vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
naža gals
naža gals sāls
sāls
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Cepumi
  • Citi saldēdieni
  • Launags
  • Pasaules Virtuve
  • Auzu pārslu un riekstu cepumi ievilinās omulīgu un siltu smaržu, turklāt atgādinās, cik gan ģeniālas ir tās vienkāršās receptes. Ieteicams gan gatavot uzreiz divas vai pat trīs porcijas, jo cepumi apēdīsies visai ātri.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Auzu pārslas uz sausas pannas (bez taukvielām) vai cepeškrāsnī mazliet apgrauzdē, visu laiku maisot.

    Sviestu saputo ar cukuru, vaniļas cukuru, pievieno olu un turpina putot, līdz cukurs izkusis.

    Masai pievieno rupji sasmalcinātus riekstus, rozīnes, 1/2 tējkaroti ūdens, izkausētu sāli un mazliet apgrauzdētas auzu pārslas.

    Visu labi samaisa (masai jāūt biezai) un ar karoti liek uz iepriekš ar cepampapīru ieklātas plāts nelielas, vienādas mīklas piciņas.

    Cep 180 grādos aptuveni 15-20 minūtes, līdz virskārta ir viegli apbrūnējusi. Ļauj cepumiem dažas minūtes padzist, tad tos izliec uz restītēm un atstāj atdzist pilnībā.

    Iesūtīja:Emy

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form