Foto: Shutterstock
Diētisks, bet ne mazāk gards auzu pārslu kēkss bez miltiem un bez olām, kā arī bez taukvielām. Mīklu sajauc no ātri vārāmām auzu pārslām, banāniem, rīvētiem burkāniem, medus, rozīnēm un riekstiem. Rīvētu burkānu vietā var izmantot arī burkānu masu, kuru iegūst pēc sulas spiešanas.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 glāzesauzu pārslas (ātri vārāmās)3 banāni3 ĒKmedus100 mlūdens0.5 TKkanēlis0.5 glāzerīvēti burkāni saujarozīnes saujarieksti

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C, sagatavo kēksa formu, to iesmērējot ar eļļu un izklājot ar cepamo papīru. Divas daļas auzu pārslu kafijas dzirnaviņās vai blenderī samaļ miltos, pēc tam auzu miltus sajauc ar nemaltajām auzām.

2

Nomizo banānus, salauž gabalos (vienu banāna pusi noglabā) un liek blendera traukā, pievieno medu, ūdeni un kanēli, sablendē vienmērīgā masā. Banānus samaisa ar rīvētiem burkāniem, pievieno auzu pārslām un samaisa mīklu.

3

Noglabāto banānu sagriež nelielos gabaliņus, kopā ar rozīnēm un riekstiem iecilā mīklā. Liek mīklu sagatavotajā formā un kēksu cep gatavu apmēram 40 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!