Avenes želejā ziemas krājumiem
Foto: Privātais arhīvs
3.4000 10
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
avenes
avenes
ŽELEJAI
2 l
2 l ūdens
ūdens
800 g
800 g cukurs
cukurs
60 g
60 g želatīns
želatīns
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dažādi
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Avenes želejā ziemā atliks tikai izķeksēt no burkas un salikt deserta trauciņos, vakariņu noslēgumā baudot ar svaigi kultu putukrējumu vai vaniļas mērci. Pārbaudītu recepti aveņu ieburkošanai iesaka mūsu lasītāja Solvita Jakubenoka.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Burkas un vāciņus sterilizē. Avenes pārlasa, noskalo, caurdurī notecina lieko ūdeni, ber ogas burkās.

    Gatavo želeju. Pārlej želatīnu ar ūdeni un uzbriedina. Kamēr želatīns biest, katlā uzkarsē ūdeni, pievieno cukuru un maisa, līdz tas ir izkusis. Iemaisa uzbriedināto želatīnu.

    Pārlej avenes ar verdošo cukura sīrupu, burkas nekavējoties aizvāko ar sterilizētiem vākiem, sasedz un atdzesē.

    Uzglabā vēsā vietā.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form