
Avenes želejā ziemā atliks tikai izķeksēt no burkas un salikt deserta trauciņos, vakariņu noslēgumā baudot ar svaigi kultu putukrējumu vai vaniļas mērci. Pārbaudītu recepti aveņu ieburkošanai iesaka mūsu lasītāja Solvita Jakubenoka.
Burkas un vāciņus sterilizē. Avenes pārlasa, noskalo, caurdurī notecina lieko ūdeni, ber ogas burkās.
Gatavo želeju. Pārlej želatīnu ar ūdeni un uzbriedina. Kamēr želatīns biest, katlā uzkarsē ūdeni, pievieno cukuru un maisa, līdz tas ir izkusis. Iemaisa uzbriedināto želatīnu.
Pārlej avenes ar verdošo cukura sīrupu, burkas nekavējoties aizvāko ar sterilizētiem vākiem, sasedz un atdzesē.
Uzglabā vēsā vietā.
Lai labi garšo!