Foto: Shutterstock
Gardais un gaisīgais aveņu krēma, ogu un cepumu kārtojums.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gavenes2 gab.olu dzeltenumis40 gcukurs1 gab.paciņa vaniļas cukurs1 ĒKūdens1 ĒKcitronu sula100 gsaldais krējums cepumi "Selga"

Sagatavošana

1

Olu dzeltenumus puto ar cukuru, vaniļas cukuru, citronu sulu un karsto ūdeni.

2

Bļodu ieliek ūdens peldē un turpina putot, līdz rodas gaišs krēms. Jāraugās, lai ūdens nesātu vārīties.

3

Tad bļodu ieliek aukstā ūdenī un vēl kādu brīdi turpina putot.

4

Saldo krējumu saputo un uzmanīgi iecilā olu krēmā. 2/3 ogu saspaida ar dakšiņu un pamazām iecilā krēmā.

5

Krēmu pasniedz deserta trauciņos, liekot pamīšus ar sadrupinātiem cepumiem un avenēm.

6

Rotā ar ogām un piparmētru vai citronmelisas lapiņām.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!