40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
250 gavenes2 gab.olu dzeltenumis40 gcukurs1 gab.paciņa vaniļas cukurs1 ĒKūdens1 ĒKcitronu sula100 gsaldais krējums cepumi "Selga"
Sagatavošana
1
Olu dzeltenumus puto ar cukuru, vaniļas cukuru, citronu sulu un karsto ūdeni.
2
Bļodu ieliek ūdens peldē un turpina putot, līdz rodas gaišs krēms. Jāraugās, lai ūdens nesātu vārīties.
3
Tad bļodu ieliek aukstā ūdenī un vēl kādu brīdi turpina putot.
4
Saldo krējumu saputo un uzmanīgi iecilā olu krēmā. 2/3 ogu saspaida ar dakšiņu un pamazām iecilā krēmā.
5
Krēmu pasniedz deserta trauciņos, liekot pamīšus ar sadrupinātiem cepumiem un avenēm.
6
Rotā ar ogām un piparmētru vai citronmelisas lapiņām.
Iesūtīja: Vineta
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit