Aveņu sambuks ar vaniļas mērci vai pienu
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2 glāzes
2 glāzes avenes
avenes
2 glāzes
2 glāzes avenes
avenes
4 ĒK
4 ĒK cukurs
cukurs
3 gab.
3 gab. olu baltumi
olu baltumi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Augļu deserti
  • Deserti
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Par šo saldo gribētos teikt šādi – viss jaunais ir labi aizmirsts vecais. Debešķīgi gards, skaists un bezgala vienkārši pagatavojams – tas ir bērnības dienu deserts – sambuks. To gatavo no saputotiem olu baltumiem un augļiem vai ogām (avenes, jāņogas, mellenes, zemenes, upenes) vasaras sezonā, bet citos gadalaikos no ievārījuma vai kompotiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Blenderī liek svaigas avenes (aptuveni vienu glāzi) vai, kā jau minēts, var izmantot arī ievārījumu vai kompotu. Ja izmanto svaigas avenes, pievieno nedaudz cukura. Sablendē.

    Izvēlas palielu trauku, tajā lej iepriekš sablendētās avenes, trīs olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem, pievieno trīs ēdamkarotes cukura (attiecība olām un cukuram ir vienāda!).

    Puto ar mikseri, līdz masa izveidojas stingrās, gaisīgās (gluži kā mākonis) putās, proti, kad masa vairs neslīd ārā no bļodas.

    Pēc pagatavošanas šo našķi liek ledusskapī uz pāris stundām.

    Bet ko darīt ar dzeltenumiem? Pagatavo vaniļas mērci! Bet, ja gribas pavisam vienkāršo variantu, deserta trauciņos sambukam pāri pārlej aukstu pienu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.