Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Katra saldummīļa sapnis – kārtainas kūciņas, kas tā vien kusīs mutē! Kraukšķīgi maigā kārtainā mīkla kusīs mutē kopā ar aveņu ievārījumu un putukrējumu, bet cukura glazūras saldums kompensēs tā trūkumu vidējā kūciņas kārtā.
60Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
320 gkārtainā mīkla150 mlsaldais krējums daži pilieni vaniļas ekstrakts170 gaveņu ievārījums125 gpūdercukurs25 avenes

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsilda līdz 220 grādiem.

2

Mīklu izrullē un apgriež lielās plāksnes stūrīšus, lai tie būtu kantaini. Lielo mīklas plāksni pārgriež uz pusēm, un tad katru no pusēm sagriež sešos līdz astoņos taisnstūros, tā, lai kopā būtu 12 līdz 16 mīklas taisnstūrīšu.

3

Kārtaino mīklu vari pagatavot pēc šīs receptes, bet, ja vēlies ietaupīt laiku un uzticies gatavajām mīklām, to vari iegādāties arī saldētu veikalā.

4

Mīklas taisnstūrīšus liec uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Ar dakšiņu viegli sadursti viscaur kārtainās mīklas plāksnītēm, tas ļaus tai skaisti pacelties.

5

Cep 12 līdz 15 minūtes, līdz mīkla skaisti pacēlusies un kļuvusi zeltaina. Ņem laukā no cepeškrāsns un ļauj atdzist.

6

Pēc tam gatavo putukrējumu. Saldo krējumu lej dziļākā bļodā, piepilini klāt pāris pilienus ar vaniļas ekstraktu, un sakul stingrā putukrējumā.

7

Ņem aveņu ievārījumu un apzied ar to pusi no izceptajām mīklas kārtām. Pēc tam pa virsu ievārījumam zied putukrējumu.

8

Nākamais solis – kūciņas augstāka kraušana. Putukrējuma kārtai pa virsu liec tīrās mīklas kārtas, kuras bija atliktas malā.

9

Tad gatavo pūdercukura glazūru – pūdercukuru ber bļodā un pa vienai pievieno ēdamkaroti auksta ūdens. Pieliec ūdens karoti, un pūdercukuru samaisi. Pūdercukurs nepieciešams tik daudz, lai iegūtu biezu cukura glazūras masu. Nepievieno pārāk daudz ūdens, jo tas cukura glazūru padarīs šķidru!

10

Cukura glazūru klāj uz kārtaino kūciņu virspuses, ļaujot tai pavisam viegli notecēt gar maliņām. Pa virsu katrai kūciņai liec trīs nomazgātas un nosusinātas avenes, kamēr cukura glazūra nav sastingusi.

Pasniedz atdzisušas, dažu stundu laikā pēc pagatavošanas, kamēr mīkla vēl kraukšķīga. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!