Foto: Shutterstock
Maigs gvakamoles variants ar ābolainu garšu. Tik ierastās laima intensīvās sulas vietā izmanto skābo krējumu un nedaudz ābolu etiķa. Lai varētu izbaudīt avokādo dabīgo maigumu, nepievieno nedz sīpolus, nedz ķiplokus. Šāds skābais krējums ar avokado turklāt lieliski glabājas ledusskapī, vismaz uz diennakti, un nav pakļauts oksidācijai.
10Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 gatavi avokado100 mlskābs krējums1 ĒKābolu etiķis2 ĒKolīveļļa2 ĒKkapāta kinza2 ĒKkapātas dilles pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Smalki sagriež zaļumus, noliek malā.

2

Avokado attīra no mizas un lielos gabalos liek blenderī. Pievieno skābu krējumu, eļļu, etiķi, kapātos zaļumus un sablenderē, līdz veidojas gluds krēms. Pēc garšas pievieno sāli.

Pasniedz ar grauzdiņiem, ar svaigiem dārzeņu gabaliņiem vai pilda groziņos, papildinot ar ikriem vai lasi. Var izmantot kā krējuma mērci salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!