Avokado mērce salātiem ar zaļumiem un anšoviem
Foto: DELFI
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Brīnumgarda avokado mērce ar zaļumiem un anšoviem, pēc konsistences atgādina majonēzi. Ar to var papildināt salātus, izmantot pildīto olu pildījumam, pasniegt kā dipu svaigo dārzeņu uzkodām, pārliet pāri ceptiem kartupeļiem. Svaiga, krēmīga un aromātiska, ideāli piemērota grila vakaram kopā ar draugiem.

No minētā produktu daudzumu iznāks apmēram 300 ml mērces. Ledusskapī to var glabāt 3 dienas. Mērce būs gardāka, ja to nevis uzreiz pasniegs pēc sajaukšanas, bet ļaus tai nobriest apmēram 3 stundas. Turklāt avokado mērce būs veselībai daudz drošāk nekā klasiskā majonēze ar jēlu olu.

Smalki sagriež ķiploku, anšovus, iztīra un palielos gabalos sagriež avokado. Smalki sagriež sīpoliņu un zaļumus, noliek malā.

Blendera traukā liek avokado gabaliņus, anšovus, ķiplokus, pielej etiķi, citrona un laima sulu. Ar blenderi sakuļ gludu mērci.

Neizslēdzot motoru, blenderī tievā strūkliņā ielej olīveļļu. Kad olīveļļa sajaukusies ar avokado, ar karoti iemaisa saldo krējumus, sīpolus un kapātos zaļumus. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.

Mērci lej burkā, noslēdz un atstāj ledusskapī vismaz 3 stundas, garšām sajauties. Mērci no ledusskapja izņem apmēram pusstundu pirms likšanas galdā, lai tā sasilst un lai atdzīvojas zaļumu aromāti.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form