Avokado šķēlītes ātrajā marinādē
Foto: DELFI
4.5000 6
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Patīkami pikantas avokado šķēlītes ātrajā marinādē varēsi baudīt gan tāpat, pasniedzot kā uzkodu vai liekot pie salātiem, gan uz maizītēm, burgeros, tortilju pildījumā un daudz kur citur. Kad šķita, ka avokado jau izmēģināts visās iespējamās receptēs, uzdūros šai. Pamēģināju, un rezultāts noteikti bija tā vērts, lai dalītos tālāk! Recepte īpaši piemērota tiem, kuri nevar sagaidīt, kad cietie avokado augļu groziņā nogatavosies mīksti.

Gatavo marinādi. Ja galarezultātu gribas pikantāku, etiķi un ūdeni izmanto attiecībā 1:1. Ja maigāku – 1:2 vai 1:3.

Avokado šķēlītes ātrajā marinādē
Foto: DELFI

Katliņā lej etiķi, ūdeni, pieber sāli, cukuru, piparus un sinepju sēkliņas. Karsē uz nelielas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz cukurs un sāls izšķīdis. Kad marināde gatava, to atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Sagatavo sterilizētu, tīru burciņu. Sagriež ripiņās ķiploka daiviņu un liek burkā.

Tad ņem cietu avokado, nomizo un sagriež vidēji biezās šķēlītēs. Tās izkārto burciņā virs ķiploka ripiņām.

Avokado šķēlītes ātrajā marinādē
Foto: DELFI

Kad marināde atdzisusi, to pārlej avokado gabaliņiem, burku aizvāko un liek ledusskapī. Nogaida stundu un var vērt vaļā, lai nogaršotu galarezultātu!

Padoms: neatvērtu burciņu vari turēt ledusskapī līdz pat mēnesim. Atvērtu – dažas dienas.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form