Foto: Shutterstock
Avokado un garneles ir garšu tandēms, kas veido ideālo saskaņu. Papildini salātus ar kādu tomātu un svaigu jogurta mērcīti.
15Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 liels avokado citrons2 tomāti180 gvārītas garneles laims2 ĒKkoriandrs120 gbezpiedevu jogurts1 TKcukurs pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo mērci – nelielā bļodiņā ierīvē laima miziņu un izspiež tā sulu. Tad saplucina koriandra lapiņas un iejauc laima sulā. Beigās visu sajauc ar jogurtu, cukuru, sāli un pipariem. Mērcei ļauj ievilkties.

2

Avokado nomizo, izņem kauliņu un sagriež šķēlītēs. Tad tās izkārto uz šķīvjiem un nedaudz aplej ar svaigi spiestu citronu sulu, lai neapbrūnētu. Līdzās izkārto tomātu gabaliņus un garneles.

3

Salātus beigās aplej ar mērci un dekorē ar koriandra lapiņām.

Lai labi garšo!

"Tasty" padoms: uz šķīvja droši liec arī kādu zaļo salātlapu, piemēram, spinātus vai kreses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!