Foto: Shutterstock

Baba ganuš mērce ir klasiska Tuvo austrumu valstu uzkoda, kuru var baudīt gan kā piedevu, gan kā arsevišķu ēdienu kopā ar maizi vai krekeriem. Izcili garšo arī ar jēra gaļu. Recepti iesaka izraēliešu šefpavārs un uztura speciālists Ošers Eidelmans, kurš augustā viesojās Latvijā pēc Jūrmalas festivāla "Alfresco" rīkotāju ielūguma.

Baklažānu uz atklātas liesmas vai virs grila apsvilina (šim nolūkam var izmantot arī cepeškrāsni: vispirms baklažānus sadursta ar dakšiņu un cep 180 grādu temperatūrā 30 minūtes), līdz tie maina krāsu un kļūst mīksti. Apdegušo miziņu noņem un mīkstumu samīca viendabīgā masā.

Samīcītajam baklažānam pievieno pārējās sastāvdaļas, garšvielas – pēc garšas. Visu samaisa. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!