Foto: Privātā arhīva foto
Piemirstu vērtību no vecmāmiņu recepšu puralādes – "bada" pankūkas ar vārītu, maltu plaušu un apceptu sīpolu pildījumu iesaka mūsu lasītāja Kristīne Zusāne.
80Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgplaušas4 sīpoli pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari700 gmilti ūdens šķipsnasāls eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Pagatavo "bada" pankūku mīklu. Miltus ber bļodā, pievieno šķipsnu sāls, ūdeni "uz aci" un maisa, līdz mīkla ir viendabīga, bez kunkuļiem. Mīklai pēc konsistences jābūt pašķidrai, kā treknam saldajam krējumam.

2

Ļauj mīklai "atpūsties" vismaz 30 minūtes, lai milti piebriestu un pankūkas cepoties neplaisātu.

3

Pa to laiku gatavo pildījumu. Plaušas noskalo, sagriež mazākos gabalos, liek katlā ar verdošu ūdeni. Ja vēlas, var pievienot kādu lauru lapu un smaržīgos piparus. Vāra plaušas uz nelielas liesmas aptuveni 30 minūtes, tad nokāš, samaļ ar gaļas mašīnu.

4

Sīpolus nomizo, sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu, apcep sīpolus, tad pievieno maltās plaušas, sāli, piparus un cep vēl 2-3 minūtes, Ja vēlas, lai masa ir pikantāka, var pievienot arī dažas caur spiedi izspiestas ķiploka daiviņas. Lai pildījuma masa būtu sulīgāka, tai var pievienot skābu krējumu vai nedaudz buljona.

5

Pannu ieziež ar nelielu daudzumu eļļas, cep pankūkas, apcepot no abām pusēm. Tā turpina, līdz visa mīkla izmantota.

Foto: Privātā arhīva foto
6

Uz katras pankūkas liek aptuveni ēdamkaroti plaušu pildījuma, aizloka pankūkas. Apcep pannā uzkarsētā eļļā, līdz tās no abām pusēm ir zeltainas.

Foto: Privātā arhīva foto
Foto: Privātā arhīva foto
7

Pasniedz ar skābu krējumu.

Foto: Privātā arhīva foto

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!