Bagātīgā dārzeņu krēmzupa
Foto: DELFI
2.4444 9
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Ļoti ātri pagatavojama un garda dārzeņu krēmzupa, kas izceļas ne vien ar piesātinātu, krēmīgu garšu, bet arī ļoti skaistu krāsu. Īpaši lieliski garšos pasniegta ar zeltainajiem rīsu – siera plācenīšiem.

Burkānus nomazgā, sagriež lielos gabalos. Ķirbi nomizo, sagriež lielos gabalos. Paprikai izņem sēklotni. Kartupeļus un ķiplokus nomizo. Cukīni sagriež lielās ripās. Ingvera sakni notīra un sarīvē ar smalku rīvi.

Katlā liek burkānus, ķirbjus, cukīni, papriku, kartupeļus, divas ķiploka daivas, pievieno buljonu, timiānu, sāli, cukuru, un vāra aptuveni 10–15 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.

Tad pievieno tomātus, ingveru, citronu sulu, Tabasco mērci, gabaliņos sagrieztus atlikušos ķiplokus, saldo krējumu (nedaudz atstājot dekorēšanai).

Vāra, līdz zupa uzmet burbuli, nogriež liesmu, ar rokas blenderi sablendē, līdz zupa ir krēmīga un viendabīga. Ja vēlas, var iztrīt caur sietu.

Lej bļodiņās, dekorē ar saldo krējumu un konservēto tomātu sulu. Pārkaisa ar zaļumiem.

Pasniedz ar grauzdētu maizi vai rīsu – siera plācenīšiem (recepti atradīsi šeit).

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form