Foto: DELFI
Ļoti ātri pagatavojama un garda dārzeņu krēmzupa, kas izceļas ne vien ar piesātinātu, krēmīgu garšu, bet arī ļoti skaistu krāsu. Īpaši lieliski garšos pasniegta ar zeltainajiem rīsu – siera plācenīšiem.
30Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 gab.burkāni1 gab.cukīni0.5 gab.paprika2 gab.kartupeļi300 gķirbji4 gab.ķiploki, daiviņas pēc garšasSāls pēc garšasTabasco piparu mērce1 ĒKingvers, svaigs1 ĒKcukurs0.5 gab.citronu sula300 gkonservēti tomāti pēc garšastimiāns100 mlsaldais krējums400 mlbuljons

Sagatavošana

1

Burkānus nomazgā, sagriež lielos gabalos. Ķirbi nomizo, sagriež lielos gabalos. Paprikai izņem sēklotni. Kartupeļus un ķiplokus nomizo. Cukīni sagriež lielās ripās. Ingvera sakni notīra un sarīvē ar smalku rīvi.

2

Katlā liek burkānus, ķirbjus, cukīni, papriku, kartupeļus, divas ķiploka daivas, pievieno buljonu, timiānu, sāli, cukuru, un vāra aptuveni 10–15 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.

3

Tad pievieno tomātus, ingveru, citronu sulu, Tabasco mērci, gabaliņos sagrieztus atlikušos ķiplokus, saldo krējumu (nedaudz atstājot dekorēšanai).

4

Vāra, līdz zupa uzmet burbuli, nogriež liesmu, ar rokas blenderi sablendē, līdz zupa ir krēmīga un viendabīga. Ja vēlas, var iztrīt caur sietu.

5

Lej bļodiņās, dekorē ar saldo krējumu un konservēto tomātu sulu. Pārkaisa ar zaļumiem.

Pasniedz ar grauzdētu maizi vai rīsu – siera plācenīšiem (recepti atradīsi šeit).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!