Foto: Vida Press
Kas var būt labāks par sātīgu lazanju pēc garas darba dienas? Šī būs īstā recepte nesteidzīgam piektdienas vakaram. Vai jebkuram citam vakaram, kad ir vēlme tā kārtīgi paēst!
130Minūtes
20Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
300 glazanjas plāksnes30 grīvēts Parmezāna siers GAĻAS MĒRCEI:1 ĒKolīveļļa1 liels sīpols1 burkāns2 ķiploka daiviņas500 gab.malta liellopa gaļa4 ĒKsarkanvīns2 ĒKtomātu mērce400 gkonservēti tomāti2 TKkaltēts oregano2 lauru lapas BALTAJAI MĒRCEI:700 mlpiens1 mazs sīpols3 ĒKkukurūzas milti100 grīvēts Čedara un Mocarellas siers pēc garšassāls un svaigi malti melnie pipari svaigi malts muskatrieksts

Sagatavošana

1

Gaļas mērces pagatavošanai vispirms uzsilda pannā olīveļļu un pievieno sakapātu burkānu un sīpolu, un apcep 10 minūtes. Tad pievieno saspiestas ķiploku daiviņas un dārzeņus apcep vēl vismaz 2 minūtes. Kad tas izdarīts, sastāvdaļas ieliek bļodā.

2

Tālāk apbrūnina malto gaļu un kad tas izdarīts, uz pannas atkal liek apceptos dārzeņus, kuriem pievieno vīnu, kečupu, sakapātos tomātus, oregano un lauru lapu. To visu vāra turpat pannā 30 minūtes.

3

Baltās mērces pagatavošanai pannā ielej gandrīz visu pienu, atstājot vien trīs ēdamkarošu tiesu, kas būs nepieciešama vēlāk. Pienam pievieno otru lauru lapu un sīki sakapāto mazo sīpolu. Uz pannas to atstāj, kamēr sāk mest burbuli. Tad pannu ņem nost no uguns un atstāj uz 15 minūtēm. No masas izņem sīpolus un lauru lapu.

4

Trīs atlikušās ēdamkarotes piena sajauc kopā ar kukurūzas miltiem, un to visu iemaisa uzkarsētajā pienā, lēni sildot uz vidējas uguns. Sagaida, kamēr mērce sāks burbuļot, un divas minūtes maisa, lai iegūtu pabiezu, viendabīgu konsistenci. Bagātīgi pievieno sarīvēto čedaru un mozarellu kopā ar garšvielām un muskatriekstu.

5

Kad mērces gatavas, krāsni uzsilda līdz 200 grādiem. Vispirms lazanjas traukā klāj plānu kārtu gaļas mērces, tad tai pa virsu mazliet baltās siera mērces. Mērcēm pa virsu liek lazanjas plāksnes, tad vēl gaļas un siera mērces, tā turpina vēl pāris kārtas. Lazanjas virsējo kārtu pabeidz, uzklājot plāksnes, tām pa virsu balto siera mērci un pārkaisa ar Parmezāna sieru. Lazanju cep cepeškrāsnī aptuveni 45 – 60 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!