Lazanjas recepte
Foto: Vida Press
3.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250-300 g
250-300 g lazanjas plāksnes
lazanjas plāksnes
30 g
30 g rīvēts Parmezāna siers
rīvēts Parmezāna siers
Gaļas mērcei:
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1
1 liels sīpols
liels sīpols
1
1 burkāns
burkāns
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
500 gab.
500 gab. malta liellopa gaļa
malta liellopa gaļa
4 ĒK
4 ĒK sarkanvīns
sarkanvīns
2 ĒK
2 ĒK tomātu mērce
tomātu mērce
400 g
400 g konservēti tomāti
konservēti tomāti
2 TK
2 TK kaltēts oregano
kaltēts oregano
2
2 lauru lapas
lauru lapas
Baltajai mērcei:
700 ml
700 ml piens
piens
1
1 mazs sīpols
mazs sīpols
3 ĒK
3 ĒK kukurūzas milti
kukurūzas milti
100 g
100 g rīvēts Čedara un Mocarellas siers
rīvēts Čedara un Mocarellas siers
pēc garšas
pēc garšas sāls un svaigi malti melnie pipari
sāls un svaigi malti melnie pipari
 
svaigi malts muskatrieksts
svaigi malts muskatrieksts
  • Ikdienas maltītei
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Makaronu sacepumi
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Kas var būt labāks par sātīgu lazanju pēc garas darba dienas? Šī būs īstā recepte nesteidzīgam piektdienas vakaram. Vai jebkuram citam vakaram, kad ir vēlme tā kārtīgi paēst!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gaļas mērces pagatavošanai vispirms uzsilda pannā olīveļļu un pievieno sakapātu burkānu un sīpolu, un apcep 10 minūtes. Tad pievieno saspiestas ķiploku daiviņas un dārzeņus apcep vēl vismaz 2 minūtes. Kad tas izdarīts, sastāvdaļas ieliek bļodā.

    Tālāk apbrūnina malto gaļu un kad tas izdarīts, uz pannas atkal liek apceptos dārzeņus, kuriem pievieno vīnu, kečupu, sakapātos tomātus, oregano un lauru lapu. To visu vāra turpat pannā 30 minūtes.

    Baltās mērces pagatavošanai pannā ielej gandrīz visu pienu, atstājot vien trīs ēdamkarošu tiesu, kas būs nepieciešama vēlāk. Pienam pievieno otru lauru lapu un sīki sakapāto mazo sīpolu. Uz pannas to atstāj, kamēr sāk mest burbuli. Tad pannu ņem nost no uguns un atstāj uz 15 minūtēm. No masas izņem sīpolus un lauru lapu.

    Trīs atlikušās ēdamkarotes piena sajauc kopā ar kukurūzas miltiem, un to visu iemaisa uzkarsētajā pienā, lēni sildot uz vidējas uguns. Sagaida, kamēr mērce sāks burbuļot, un divas minūtes maisa, lai iegūtu pabiezu, viendabīgu konsistenci. Bagātīgi pievieno sarīvēto čedaru un mozarellu kopā ar garšvielām un muskatriekstu.

    Kad mērces gatavas, krāsni uzsilda līdz 200 grādiem. Vispirms lazanjas traukā klāj plānu kārtu gaļas mērces, tad tai pa virsu mazliet baltās siera mērces. Mērcēm pa virsu liek lazanjas plāksnes, tad vēl gaļas un siera mērces, tā turpina vēl pāris kārtas. Lazanjas virsējo kārtu pabeidz, uzklājot plāksnes, tām pa virsu balto siera mērci un pārkaisa ar Parmezāna sieru. Lazanju cep cepeškrāsnī aptuveni 45 – 60 minūtes.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form