Bagātīgā siera kūka Līgo vakaram
Foto: Privātais arhīvs
3.7273 11
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

"Lai izceptu perfektu kūku, jāizmanto tikai svaigas un kvalitatīvas sastāvdaļas. Jā, iespējams, kūkas izmaksas nebūs no lētākajām, bet, ja vēlamies izcilu rezultātu, tad nevajag skopoties, jo īpaši svētku reizēs. Savukārt, lai siera kūkas pildījums saglabātos krēmīgs, ir svarīgi to nepārcept un ievērot cepšanas temperatūru," skaidro vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere, iesakot kārdinošas siera kūkas recepti Līgo vakaram.

Produktu daudzums paredzēts 24 cm diametra kūkas formai.

Sakarsē krāsni līdz 150 grādiem ventilatora režīmā (ja ir, tad, ieslēdzot apakšējo karsēšanu).

Gatavo pamatni. Sablendē cepumus, piemīca tiem sviestu, masu ieklāj kūkas formā ar noņemamu malu, veidojot mīklas maliņas uz augšu.

Gatavo pildījumu. Sakuļ olu dzeltenumus un olu ar cukuru. Pievieno abu veidu sierus, krējumu un viegli sakuļ.

Pievieno citrona miziņu un sulu, iemaisa un lej formā virs cepumu kārtas. Pārklāj ar foliju.

Cep 45 minūtes, tad noņem foliju un cep vēl 15 minūtes.

Izņem no krāsns, liek uz galda, atkal pārklāj ar foliju un ļauj lēnām atdzist. Kad kūka atdzisusi, noņem formas malu.

Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigām ogām. Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form