Bagātīgā siera - salami pica ar fokačas pamatni
Foto: Shutterstock
4.1000 10
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
160 g
160 g salami
salami
250 ml
250 ml tomātu mērce
tomātu mērce
350 g
350 g mocarella
mocarella
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ēdieni bērniem
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Picas un karstmaizes
  • Bagātīgā siera-salami pica īpaši garšos tiem, kas iecienījuši picas ar salīdzinoši biezu mīklas pamatni un kraukšķīgām, zeltainām maliņām. Šādas picas gatavošanai lieliski var izmantot fokačas mīklu, bet gardajam pildījumam būs nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo picas pamatni no fokačas mīklas, sekojot šīs receptes norādījumiem, līdz pirmajai raudzēšanai.

    Sakarsē krāsni uz maksimālo jaudu ventilatora vai īpašajā picas režīmā.

    Kad mīkla uzrūgusi (aptuveni pēc stundas), sadala to četrās daļās. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem,

    Salami nomizo, sagriež plānās sķēlītēs. Sieru sarīvē. Ķiploku izspiež caur ķiplokspiedi, pievieno eļļai un samaisa.

    Katru daļu izrullē, pārklāj ar tomātu mērci. Var izmantot kādu no veikalā nopērkamajām mērcēm, bet pica būs gardāka, izmantojot mājās gatavotu mērci, piemēram, pēc šīs vienkāršās receptes.

    Tad picu dāsni pārkaisa ar sieru, pa virsu klāj salami šķēlītes, picas maliņas pārziež ar eļļas-ķiploku maisījumu.

    Picu cep aptuveni 8-10 minūtes (cepšanas laiks var atšķirties, ņemot vērā katras cepeškrāsns īpatnības), līdz maliņas ir brūnas un siers izkusis.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form