Bagātīga un atspirdzinoša kivi siera kūka bez cepšanas
Foto: Privātais arhīvs
2.6250 8
10 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei
200 g
200 g cepumi
cepumi
100 g
100 g sviests
sviests
Krēmam
400 g
400 g krēmsiers
krēmsiers
350 g
350 g saldais krējums
saldais krējums
150 g
150 g pūdercukurs
pūdercukurs
1 gab.
1 gab. paciņa vaniļas cukura
paciņa vaniļas cukura
1 gab.
1 gab. citrona sula
citrona sula
10 g
10 g želatīns
želatīns
Virskārtai
1 kg
1 kg kivi
kivi
200 g
200 g pūdercukurs
pūdercukurs
20 g
20 g želatīns
želatīns
  • Ikdienas maltītei
  • Kūkas bez cepšanas
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Nav nemaz jāgaida līdz brīvdienām, ja sakārojas kāds gardums un gribas pagatavot kūku mājinieku iepriecināšanai. Ja mājās nav cepeškrāsns, izmēģini šo kūku, kas būs kārdinošs baudījums tās ēdājiem. Siera kūka ar bagātīgu krēma kārtu, ko veido krēmsiers un putukrējums, savukārt kivi, ar ko rotāta kūka, piešķir spirdzinošu akcentu. Kūkas pagatavošana prasīs mazliet laika, bet rezultāts būs vienreizīgs un tā vērts. Recepti iesaka gardēde Madara Linde.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Blenderī sasmalcini cepumus sīkās drumstalās. Pievieno izkausētu sviestu un samaisi viendabīgā masā.

    Sagatavo apaļu cepamo veidni 24 centimetru diametrā. Ieklāj tajā cepamo papīru.

    Veidnē liec kūkas pamatni no sagatavotās cepumu masas un nedaudz piespied.

    Liec pamatni ledusskapī 20 minūtes.

    Putukrējumam pievieno vaniļas cukuru un pūdercukuru, sakul līdz stingrai konsistencei.

    Uzbriedini 10 gramus želatīna, kā norādīts uz iepakojuma.

    Krēmsieram pievieno citrona sulu, uzbriedinātu želatīnu un labi samaisi.

    Krēmsieram pievieno sakulto putukrējumu un uzmanīgi samaisi.

    Masu kārto uz cepumu pamatnes.

    Ņem nelielu bļodiņu, ietin tās apakšu un malas pārtikas plēvē un iespied "akaci" krēma kārtas centrā, tādējādi izveidojot vietu kivi kārtai.

    Divas stundas turi kūku ledusskapī.

    Pēc divām stundām uzmanīgi noņem bļodiņu un plēvi.

    Nomizo kivi un sablendē, pievienojot pūdercukuru.

    Uzbriedini 20 gramus želatīna, kā norādīts uz iepakojuma, un pievieno kivi masai.

    Samaisi un tad atdzesē līdz istabas temperatūrai.

    Uzmanīgi lej zaļo masu krēma "akacī", nolīdzini un liec ledusskapī sastingt.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form