Sautēti vērša vaigi sarkanvīnā
Foto: Vida Press
3.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg vērša gaļa (vaigu daļa, parasti 3 gab) vai liels liellopa steika gabals
vērša gaļa (vaigu daļa, parasti 3 gab) vai liels liellopa steika gabals
1 ĒK
1 ĒK kviešu milti
kviešu milti
 
sāls
sāls
 
svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2
2 sarkanie sīpoli
sarkanie sīpoli
2
2 lieli burkāni
lieli burkāni
100 g
100 g kūpināts bekons
kūpināts bekons
200 ml
200 ml sarkanvīns
sarkanvīns
600 ml
600 ml liellopa buljons
liellopa buljons
1
1 lauru lapa
lauru lapa
 
daži timiāna zariņi
daži timiāna zariņi
  • Gaļas ēdieni
  • Ziemassvētku receptes
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Nekas tā nepabaros ģimeni kā izcili pagatavota vērša gaļa, kas īpaši sutināta kastrolī. Lai gan šī ēdiena pagatavošana prasa daudz laika, tas ir tā vērts – īsts gaļēdājs novērtēs bagātīgo garšu buķeti!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pirms gatavošanas krāsni sasilda līdz 150 grādiem. Gaļas gabalu attīra no cīpslām un tauku plēksnēm – ar nazi nogriež lieko no vērša vaidziņiem vai liellopa steika gabala.

    Atsevišķā šķīvī sajauc miltus kopā ar garšvielām, ko vajadzēs izmantot gaļas "mētelītim".

    Pannā sasilda tējkaroti olīveļļas, tā, lai tā būtu karsta un gatava cepšanai. Kad panna uzkarsusi, liek tajā miltos apviļātos gaļas gabalus un apbrūnina pāris minūtes no katras puses.

    Apbrūnināto gaļu liek kastrolī, pievieno daiviņās sagrieztus sīpolus, lielos gabalos sagrieztus burkānus, kā arī smalkos kubiņos sagrieztu bekonu. To visu pārslaka ar nedaudz eļļas un cep aptuveni 5 – 8 minūtes, līdz dārzeņi sāk apbrūnēt.

    Pēc tam visu pārlej ar nogatavinātu, spēcīgas buķetes sarkanvīnu un liellopa buljonu. Pievieno laura lapu un timiāna zariņus. Kastrolim uzliek vāku un ļauj cepties cepeškrāsnī 4 – 5 stundas, lai pārliecinātos, ka gaļa ir izcepusies patiešām maiga. Ieteicams ik pa laikam pārbaudīt kastroli. Ēdienu pasniedz tāpat, vai arī kopā ar kartupeļu biezeni, kas apkaisīts ar kresēm.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form