Foto: Publicitātes foto
Šis ir lielisks vitamīnu kokteilis, kas ir tik universāls, ka to var dzert brokastīs, remdēt izsalkumu starp ēdienreizēm vai baudīt kā desertu. Tā sastāvā esošie augļi un zaļumi nodrošinās jūs ar C un K vitamīniem, auzu pārslas sniegs organismam nepieciešamās šķiedrvielas bet avokado – neaizvietojamās taukskābes, turklāt košā, dzīvespriecīgā kokteiļa krāsa noteikti priecēs acis un rotās galdu.

Recepti piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi". Sastāvdaļas paredzētas divām personām.

10Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 banāns1 kivi1 apelsīns0.5 avokado2 saujasspināti2 saujassaldētas zemenes vai avenes2 ĒKpilngraudu auzu pārslas1 glāzeūdens pēc garšasledus pēc garšasmedus

Sagatavošana

1

Sablendē banānu, auzu pārslas, notīrītu apelsīnu un nedaudz ūdens.

2

Pusi no iegūtās masas izlejiet citā traukā. Blenderī atlikušajai masai pievienojiet avokado, kivi un spinātus. Visu sablenderējiet un salejiet glāzēs – tas būs smūtija pirmais slānis.

3

Izmazgājiet blenderi un ielejiet tajā atpakaļ otru pusi masas, tai klāt pievienojiet saldētās zemenes un avenes. (Var izmantot arī tikai vienas no šīm ogām.) Visu sablenderējiet un lejiet glāzēs pa virsu jau tur esošajam slānim.

4

Iegūto kokteili baudiet uzreiz pēc pagatavošanas!

* Pēc izvēles var pievienot smūtijam nedaudz medus vai citu saldinātāju, tomēr jāatceras, ka augļos jau ir cukuri un pievienotais cukurs padarīs kokteili mazāk veselīgu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!