Bagātīgais svētku kliņģeris ar vārīto krēmu un mandeļu skaidiņām
Foto: Veronika Ļevša
2.9375 16
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
VĀRĪTAJAM KRĒMAM
2
2 olas
olas
1,5 ĒK
1,5 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
2 ĒK
2 ĒK kartupeļu vai kukurūzas ciete
kartupeļu vai kukurūzas ciete
200 ml
200 ml piens
piens
RAUGA MĪKLAI
1 glāze
1 glāze piens
piens
3-4 glāzes
3-4 glāzes milti
milti
50 g
50 g presētais raugs (vai 1 paciņa sausā rauga)
presētais raugs (vai 1 paciņa sausā rauga)
150 g
150 g sviests
sviests
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
6 ĒK
6 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1 TK
1 TK malts kardamons
malts kardamons
pēc garšas
pēc garšas kaltētas apelsīna vai mandarīna miziņas
kaltētas apelsīna vai mandarīna miziņas
PILDĪJUMAM
pēc garšas
pēc garšas rozīnes
rozīnes
pēc garšas
pēc garšas zemesrieksti
zemesrieksti
pēc garšas
pēc garšas magoņu sēkliņas
magoņu sēkliņas
pēc garšas
pēc garšas kanēlis
kanēlis
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
DRUMSTALĀM
4 ĒK
4 ĒK milti
milti
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
3 ĒK
3 ĒK auksts sviests
auksts sviests
pēc garšas
pēc garšas kanēlis
kanēlis
DEKORAM
 
pūdercukurs
pūdercukurs
 
mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Kliņģeri
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Šī recepte ir domāta tiem, kas alkst pēc jauniem izaicinājumiem konditorejas māksla, jo darba būs daudz, bet rezultāts izcils, jo kliņgeris sanāk mīksts, sulīgs, aromātisks un ļoti bagātīgs. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo vārīto krēmu. Visas sastāvdaļas sakuļ kopā un liek mikroviļņu krāsnī uz četrām minūtēm, ik pa minūtei kārtīgi apmaisot, līdz krēms sabiezējis. Ja gadās, ka krēms saiet kunkuļos, to sakuļ ar mikseri vai iztrin caur sietiņu. Pārklāj krēma trauciņu ar pārtikas plēvi tā, lai plēve pieskarās krēmam un liek ledusskapī.

    Gatavo rauga mīklu. Nelielā katliņā pienu uzsilda līdz ķermeņa temperatūrai. Pienam pievieno un izšķīdina raugu, cukuru un sāli, katliņu noliek malā.

    Miltus ber nelielā bļodā, pievieno sablendētas citrusaugļu miziņas un kardamonu, visu samaisa.

    Bļodā, kurā ieplānots jaukt mīklu, izkausē sviestu, tam pievieno piena un rauga maisījumu, miltus un samīca viendabīgu mīklu. Ja nepieciešams, pieber vēl miltus, lai mīkla nelīp pie pirkstiem. Apklāj mīklu ar tīru dvielīti un liek bļodu ledusskapī uz 30 minūtēm.

    Kamēr mīkla rūgst, sagatavo kliņģera pildījumu. Rozīnes pārlej ar verdošu ūdeni un izmērcē 10-15 minūtes, tad ūdeni nolej. Zemesriekstus apgrauzdē uz pannas un sasmalcina. Kanēli samaisa ar cukuru un magoņu sēkliņām.

    Gatavo drumstalas. Visas sastāvdaļas liek bļodiņā un satrun ar pirkstiem, lai drumstalu konsistence būtu kā mitrām smiltīm.

    Gatavo kliņģeri. Mīklu izzrulē kā lielu taisnstūri apmēram 0,5 cm biezumā. Pārziež mīklu ar vārīto krēmu, pārkaisa ar magoņu-cukura-kanēļa maisījumu, pārber ar riekstiem, rozīnēm un uzmanīgi aizrullē, rullējot no garākās taisnstūra malas uz pretējo garāko malu, lai beigās sanāk gara "desa".

    • Foto pamācību, kā pavisam vienkārši soli pa solim pagatavot svētku kliņģeri pīnes formā, atradīsi, lūk, te.

    Bagātīgais svētku kliņģeris ar vārīto krēmu un mandeļu skaidiņām
    Foto: Veronika Ļevša

    Izkārto uz pannas kliņģera formā, pārziež ar sakultu olu, pārkaisa ar drumstalām un cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 40-45 minūtes.

    Bagātīgais svētku kliņģeris ar vārīto krēmu un mandeļu skaidiņām
    Foto: Veronika Ļevša

    Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru, dekorē ar grauzdētām mandeļu skaidriņām.

    Bagātīgais svētku kliņģeris ar vārīto krēmu un mandeļu skaidiņām
    Foto: Veronika Ļevša

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form