Šī recepte ir domāta tiem, kas alkst pēc jauniem izaicinājumiem konditorejas māksla, jo darba būs daudz, bet rezultāts izcils, jo kliņgeris sanāk mīksts, sulīgs, aromātisks un ļoti bagātīgs. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

150Minūtes
25Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

2 olas1.5 ĒKcukurs1 ĒKvaniļas cukurs2 ĒKkartupeļu vai kukurūzas ciete200 mlpiens1 glāzepiens glāzesmilti50 gpresētais raugs (vai 1 paciņa sausā rauga)150 gsviests TKsāls6 ĒKcukurs1 ĒKvaniļas cukurs1 TKmalts kardamons pēc garšaskaltētas apelsīna vai mandarīna miziņas pēc garšasrozīnes pēc garšaszemesrieksti pēc garšasmagoņu sēkliņas pēc garšaskanēlis pēc garšascukurs4 ĒKmilti3 ĒKcukurs3 ĒKauksts sviests pēc garšaskanēlis pūdercukurs mandeļu skaidiņas

Sagatavošana

1

Gatavo vārīto krēmu. Visas sastāvdaļas sakuļ kopā un liek mikroviļņu krāsnī uz četrām minūtēm, ik pa minūtei kārtīgi apmaisot, līdz krēms sabiezējis. Ja gadās, ka krēms saiet kunkuļos, to sakuļ ar mikseri vai iztrin caur sietiņu. Pārklāj krēma trauciņu ar pārtikas plēvi tā, lai plēve pieskarās krēmam un liek ledusskapī.

2

Gatavo rauga mīklu. Nelielā katliņā pienu uzsilda līdz ķermeņa temperatūrai. Pienam pievieno un izšķīdina raugu, cukuru un sāli, katliņu noliek malā.

3

Miltus ber nelielā bļodā, pievieno sablendētas citrusaugļu miziņas un kardamonu, visu samaisa.

4

Bļodā, kurā ieplānots jaukt mīklu, izkausē sviestu, tam pievieno piena un rauga maisījumu, miltus un samīca viendabīgu mīklu. Ja nepieciešams, pieber vēl miltus, lai mīkla nelīp pie pirkstiem. Apklāj mīklu ar tīru dvielīti un liek bļodu ledusskapī uz 30 minūtēm.

5

Kamēr mīkla rūgst, sagatavo kliņģera pildījumu. Rozīnes pārlej ar verdošu ūdeni un izmērcē 10-15 minūtes, tad ūdeni nolej. Zemesriekstus apgrauzdē uz pannas un sasmalcina. Kanēli samaisa ar cukuru un magoņu sēkliņām.

6

Gatavo drumstalas. Visas sastāvdaļas liek bļodiņā un satrun ar pirkstiem, lai drumstalu konsistence būtu kā mitrām smiltīm.

7

Gatavo kliņģeri. Mīklu izzrulē kā lielu taisnstūri apmēram 0,5 cm biezumā. Pārziež mīklu ar vārīto krēmu, pārkaisa ar magoņu-cukura-kanēļa maisījumu, pārber ar riekstiem, rozīnēm un uzmanīgi aizrullē, rullējot no garākās taisnstūra malas uz pretējo garāko malu, lai beigās sanāk gara "desa".

8
  • Foto pamācību, kā pavisam vienkārši soli pa solim pagatavot svētku kliņģeri pīnes formā, atradīsi, lūk, te.
9

Izkārto uz pannas kliņģera formā, pārziež ar sakultu olu, pārkaisa ar drumstalām un cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 40-45 minūtes.

10

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru, dekorē ar grauzdētām mandeļu skaidriņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!