Foto: Privātais ahīvs
Receptes ir visur! Arī mikroblogošanas vietnē "Twitter". Te, lūk viena no tām! Ar jaunu garšu kombinācijām, ātri pagatavojamiem ēdieniem vajag dalīties! Un vajag tos špikot un atkārtot savā virtuvē!

Jā, mikroblogošanas vietne "Twitter" nav nekāds recepšu portāls, bet starp cepieniem par valdības veidošanu, bedrainiem ceļiem, cīkstiņu starp velo un auto braucējiem, kā patīkams un atspirdzinošs gaiss ir dažādas "Twitter" receptes. Vienu no tām radījusi ēst gatavošanas entuziaste un jaunu garšu meklētāja, radošā satura aģentūras "lemonade stand" stratēģe Lelde Dālmane.

Viņa atzīst, ka savu gatavošanas stilu varētu nosaukt "necik neskaitu līdzi daudzumus". Šajā uzkodā, ko Lelde savā profilā noraksturo vienā vārdā: "Afigenna", precīzs skaits ir tikai baklažānam, tas ir viens gabals. Viss pārējais – brīva improvizācija. Sauja vai divas ķirštomātu, salātlapas, kaperi. Vārdu sakot, brīva improvizācija, jo, tieši improvizējot un kombinējot, var atrast jaunas garšas! Te viens no Leldes atradumiem!

30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.baklažāns ķiršu tomāti salātlapas kaperi Parmezāna siers eļļa citrona sula sāls pipari

Sagatavošana

1

Ķirštomātus apviļā eļļā, uzber sāli un piparus un liek cepeškrāsnī uz 180 grādiem, kamēr parādās brūnums un sāk plaisāt miziņa.

2

Baklažānu sagriež biezās ripās un cep uz pannas eļļā. Pievieno sāli un piparus.

3

Atsevišķā traukā sajauc sāli, eļļu un kaperus.

4

Kārto uz šķīvja: salātlapas, eļļa ar kaperiem, ceptās baklažāra ripas, ceptie ķirštomāti.

5

Pāri uzrīvē sieru, ja nepieciešams, uzber vēl sāli un piparus un pārspiež citrona sulu.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!