14Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
SAUTĒJUMAM: baklažāni vārītas vai tvaicētas bietes kvinoja lēcas koriandrs, timiāns, ķimenes sāls, pipari MĒRCEI: sarkanais sīpols saldētas upenes brūkleņu ievārījums sviests timiāns, kaltēti pētersīļi sāls, pipari
Sagatavošana
1
Vispirms liek vārīties kvinoju un lēcas. Ilgāk vārās tumšā kvinoja, tādēļ to katliņā ber pirmo. Apmēram pēc 8 minūtēm pievieno lēcas, pašās beigās – gaišo kvinoju. Kad kvinoja ir piebriedusi un parādās baltas "acis", tā ir gatava.
2
Sagriež baklažānus un liek cepties. Kad baklažāni apbrūninājušies, pievieno bietes un lēcu, kvinojas putru, garšvielas un nedaudz pasutina.
3
Kamēr kvinoja un baklažāni sautējas, gatavo mērci. Katliņā vai pannā sviestā apcep smalcinātu sarkano sīpolu, izkarsē arī garšvielas – timiānu un pētersīļus. Pievieno saldētās upenes un brūkleņu ievārījumu un visu uzkarsē. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.
4
Pasniedz ar upeņu – sīpolu mērci.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit