Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Veģetārā restorāna "Dzīvoklis Nr. 19" pavārs, veģetārietis Inārs Bīrmanis rāda, kā pagatavot sātīgu, vitamīniem bagātu un gardu veģetāro maltīti ziemas laikā.

Vispirms liek vārīties kvinoju un lēcas. Ilgāk vārās tumšā kvinoja, tādēļ to katliņā ber pirmo. Apmēram pēc 8 minūtēm pievieno lēcas, pašās beigās – gaišo kvinoju. Kad kvinoja ir piebriedusi un parādās baltas "acis", tā ir gatava.

Sagriež baklažānus un liek cepties. Kad baklažāni apbrūninājušies, pievieno bietes un lēcu, kvinojas putru, garšvielas un nedaudz pasutina. 

Kamēr kvinoja un baklažāni sautējas, gatavo mērci. Katliņā vai pannā sviestā apcep smalcinātu sarkano sīpolu, izkarsē arī garšvielas – timiānu un pētersīļus. Pievieno saldētās upenes un brūkleņu ievārījumu un visu uzkarsē. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.

Pasniedz ar upeņu – sīpolu mērci.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form