Foto: Shutterstock
Baklažānu - dārzeņu mērce gardam aizdaram.
40Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

baklažāni olīveļļa tomāti paprika ķiploki sīpoli baziliks pētersīļi garšvielas

Sagatavošana

1

Nomazgātus baklažānus katru ietin folijā. Aplaista ar olīveļļu un liek sutināties krāsnī. Liek līdz 200-220*C uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 30-50 minūtes, skatoties, cik lieli baklažāni.

2

Izceptos baklažānus izņem no krāsns un folijas. Katram baklažānam izņem "iekšas", respektīvi, atstāj tikai ādu. Mīkstums tiek blendēts kopā olīveļļu, tomātiem, papriku, ķiplokiem, sīpoliem, baziliku, pētersīļiem, garšvielām.

*** mērci ēd kopā ar gaļu, makaroniem, rīsiem.

Iesūtīja: brivpratiba

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!