Baklažānu - gaļas kārtojums gardai svētku vai ikdienas maltītei.

Baklažānus nomazgā, nomizo un sagriež lielās, bet plānās šķēlēs. Apsāla un ļauj šķēlēm nožūt.

Malto gaļu un sasmalcinātos sīpolus apbrūnina eļļā. Apcepto gaļu aplej ar vīnu, pievieno tomātus (pirms tam noņem mizu un sasmalcina), sāli, piparus. Masai ļauj vārīties tik ilgi, līdz viss šķidrums iztvaiko.

Tad eļļā apcep baklažānus. Ņem lielu un dziļu cepamo pannu un veido kārtas- baklažāni, ko apkaisa ar sieru, maltā gaļa, to arī apkaisa ar sieru, un atkal baklažānu kārta, ko arī apkaisa ar sieru. Pašās beigās uzlej krējumu, arī tad uzkaisa sieru, lai šī kārta būtu stingra.

Liek cepeškrāsnī.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!