Foto: Shutterstock
Pikanti baklažānu "ikri" ar čili pipariem un ķiplokiem. Šo ziemas salātu īpašā "odziņa" ir krāsnī apdedzināta paprika un baklažāni – īsta garšu eksplozija burciņā!
150Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2.5 kgbaklažāni2.5 kgtomāti1 kgsīpoli1 kgburkāni1 kgpaprika2 ķiploka galvas2 čili pipari3 ĒKsāls1 ĒKcukurs300 mleļļa6 ĒKetiķis (9%)

Sagatavošana

1

Sīpolus nomizo un sasmalcina. Tomātus sablendē vai samaļ ar gaļas maļamo mašīnu. Burkānus notīra, sarīvē uz rupjās rīves.

2

Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, pēc pāris minūtēm pievieno burkānus un cep vēl 2-3 minūtes. Tad visu pārlej ar sablendētajiem tomātiem.

3

Papriku un baklažānus liek līdz 220 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep, kamēr dārzeņiem apdegusi miziņa. Dārzeņus izņem no krāsns, liek polietilēna maisiņā, atdzesē aptuveni 20 minūtes, tad dārzeņiem noņem apdegušo miziņu un tos sasmalcina, sablendē vai samaļ ar gaļas maļamo mašīnu.

4

Baklažānu un paprikas masu pievieno katla saturam, liek klāt arī sāli, cukuru un vāra uz nelielas liesmas aptuveni 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

5
6

Pāris minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno saur spiedi izspiestus ķiplokus un sasmalcinātus čili piparus. Kad katls noņemts no plīts, pievieno etiķi un iemaisa.

7

Karstu masu lej sterilizētās burkās, aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem, ietin segās un atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!