Baltā galdauta svētku torte bez cepšanas
Foto: Publicitātes foto
3.2500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
350 g
350 g šokolādes cepumi "Selga"
šokolādes cepumi "Selga"
100 g
100 g sviests
sviests
500 g
500 g biezpiens
biezpiens
100 g
100 g saldais krējums
saldais krējums
75 g
75 g pūdercukurs
pūdercukurs
1/4
1/4 citrons, norīvēta miziņa
citrons, norīvēta miziņa
20 g
20 g vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
350 g
350 g saldēti ķirši vai citas ogas
saldēti ķirši vai citas ogas
100 g
100 g krēmsiers "Rasa"
krēmsiers "Rasa"
100 g
100 g cukurs
cukurs
10 g
10 g želatīns
želatīns
50 g
50 g ūdens želatīna mērcēšanai
ūdens želatīna mērcēšanai
 
ogas dekoram
ogas dekoram
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kristību ēdienkarte
  • Lieldienu receptes
  • Kūkas bez cepšanas
  • Pasaules Virtuve
  • Ķiršu-biezpiena kūka ar šokolādes cepumu pamatni, turklāt pagatavojama bez cepšanas. Ideāla kūka Baltā galdauta svētkiem! Recepti iesaka "Rimi Gardēde" Liene Zemīte.

    Sastāvdaļas paredzētas 12 tortes gabaliņiem.

    Aplej želatīnu ar aukstu ūdeni.

    230 gramus cepumu samaļ miltos un sajauc ar mīkstu sviestu, izlīdzina vienmērīgā kārtā kūkas formā, liek ledusskapī vai saldētavā, kamēr pamatne sacietē.

    Samaļ biezpienu, pūdercukuru, saldo krējumu, citrona miziņu un vaniļas cukuru viendabīgā masā, kārto uz cepumu pamatnes un izlīdzina. Pāri liek atlikušos cepumus un ievieto ledusskapī.

    Ūdens peldē izkausē iepriekš izmērcētu želatīnu. Sablendē ķiršus. Saputo saldo krējumu, cukuru un svaigo sieru līdz viendabīgai, stingrai konsistencei. Želatīnam piejauc nedaudz sablendēto ķiršu, samaisa.

    Tad savieno visas trīs masas un sajauc līdz viendabīgai konsistencei. Lej uz cepumu un biezpiena kārtas. Liek ledusskapī, kamēr krēms sastingst. Dekorē ar svaigām ogām.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form