Foto: Publicitātes foto
Ķiršu-biezpiena kūka ar šokolādes cepumu pamatni, turklāt pagatavojama bez cepšanas. Ideāla kūka Baltā galdauta svētkiem! Recepti iesaka "Rimi Gardēde" Liene Zemīte.

Sastāvdaļas paredzētas 12 tortes gabaliņiem.

60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

350 gšokolādes cepumi "Selga"100 gsviests500 gbiezpiens100 gsaldais krējums75 gpūdercukurs citrons, norīvēta miziņa20 gvaniļas cukurs350 gsaldēti ķirši vai citas ogas100 gkrēmsiers "Rasa"100 gcukurs10 gželatīns50 gūdens želatīna mērcēšanai ogas dekoram

Sagatavošana

1

Aplej želatīnu ar aukstu ūdeni.

2

230 gramus cepumu samaļ miltos un sajauc ar mīkstu sviestu, izlīdzina vienmērīgā kārtā kūkas formā, liek ledusskapī vai saldētavā, kamēr pamatne sacietē.

3

Samaļ biezpienu, pūdercukuru, saldo krējumu, citrona miziņu un vaniļas cukuru viendabīgā masā, kārto uz cepumu pamatnes un izlīdzina. Pāri liek atlikušos cepumus un ievieto ledusskapī.

4

Ūdens peldē izkausē iepriekš izmērcētu želatīnu. Sablendē ķiršus. Saputo saldo krējumu, cukuru un svaigo sieru līdz viendabīgai, stingrai konsistencei. Želatīnam piejauc nedaudz sablendēto ķiršu, samaisa.

5

Tad savieno visas trīs masas un sajauc līdz viendabīgai konsistencei. Lej uz cepumu un biezpiena kārtas. Liek ledusskapī, kamēr krēms sastingst. Dekorē ar svaigām ogām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!