Foto: Shutterstock
Šis ir tas laiks... Šī ir tā diena! Pēdējais piektdienas vakars pirms Ziemassvētkiem, kad mājās vēl valda svētsvinīga omulība un visa lielā cepšana un šmorēšana vēl priekšā. Bet šovakar – izbaudām karstvīna smaržu kokteili. Tā smaržo svētki!
15Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
200 mlūdens200 gcukurs0.75 lsalds baltvīns1 gab.apelsīna miziņa2 ĒKkardamona sēklas3 gab.kanēļa standziņas0.5 gab.citrona sula un miziņa1 gab.karambols rotājumam1 gab.ābols rotājumam

Sagatavošana

1

Uzvāra cukurūdeni, kamēr cukurs izžķīdis, mazliet padzesē.

2

Pielej visam vīnu, pieliek apelsīna miziņu, piespiež puscitrona sulu un pierīvē miziņu, pievieno kardamona sēklas, kanēļa standziņas, ābola šķēles, karambola šķēles un visu pakarsē vēl kādas piecas minūtes.

3

Gatavs! Nokāš un pasniedz, dzērienā rotājumam var ielikt kādu svaigu apelsīna, karambola vai ābola šķēli, kā arī kādu anīsa zvaigzni.

Omulīgu vakaru! Atgādinām, ka karstvīnu jāmalko bez steigas un citiem pārspīlējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!