Ja laiku pa laikam ienāk prātā doma, ka "gribas kaut ko garšīgu, bet nezinu, ko", noderīga varētu būt "Tiamo grupas" radošās direktores Daigas Veismanes konfekšu recepte. Gala rezultāts būs laba dāvana vai cienasts arī citiem, kuri novērtē smalkas un neparastas garšas.
1440Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gbaltā šokolāde150 gParmezāna siers150 gpistāciju rieksti

Sagatavošana

1

Balto šokolādi lēni kausē ūdens peldē. Kad masa sasniegusi 27 grādus, iecilā sīki sasmalcinātu parmezāna sieru un pistāciju riekstus.

2

Masu pilda konfekšu formiņās vai izklāj uz silikona plānā kārtiņā, lai vēlāk varētu salauzt gabaliņos.

3

Novieto saldētavā 24 stundas, ļauj šokolādei nostāvēties.

Pēc izņemšanas var vēl noglazēt ar balto šokolādi vai pasniegt spīdīgas, lai var redzēt riekstiņus.

"Kārumu raksturo umami garša, ko nevar raksturot kā saldu, sāļu, rūgtu vai skābu. Tā ir garša, kas rada patīkamas izjūtas un asociācijas. Umami garša sastopama tomātos, vīnā, parmezānā un vairumā Āzijas ēdienu," stāsta Daiga Veismane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!