Baltās šokolādes siera kūka ar piparkūku mīklas pamatni
Foto: Privātais ahīvs
5.0000 2
10 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

"Klasisku siera kūkas recepti, papildinot ar ziemas aromātiem, var iegūt lielisku garšu kombināciju. Ierasto cepumu vietā par pamatni izmantoju piparkūku mīklu. Pildījumā ietvēru balto šokolādi, un dekorācijai, protams, mandarīnus," tā savu recepti komentē Laura Balode.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Uz miltiem pārkaisītas darba virsmas piparkūku mīklu izrullē tā, lai tā ir vienādi bieza. Paņem kūkas veidni un uzliek to virsū mīklai. Ar nazi izgriež veidnes kontūru. Veidnē ieliek cepamo papīru un ieklāj mīklas apli veidnē.

No pāri palikušās piparkūku mīklas izveidot vienāda izmēra bumbiņas. Liek tās uz cepamā papīra loksnes (ar atstarpēm). Cepeškrāsnī cep pamatni (15-20 minūtes) un bumbiņas (10-15 minūtes). Kad pamatne gatava, to novieto vēsā vietā.

Izkausē balto šokolādi ūdens peldē. Kamēr tā kūst, sakuļ saldo krējumu. Liek lielā bļodā krēmsieru, pievieno izkausēto šokolādi un visu samaisa. Masai pievieno vijīgās putās sakultu putukrējumu un visu samaisa. Garšai var pierīvēt citrona miziņu.

Pildījumu lej virs atdzesētās kūkas pamatnes. Kūku novieto vēsā vietā vismaz uz 12 stundām ievilkties. Nākamajā dienā kūku dekorē ar piparkūku bumbiņām, mandarīnu šķēlītēm vai ar ko citu, ko sirds kāro.

Baltās šokolādes siera kūka ar piparkūku mīklas pamatni
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form