Foto: Privātais ahīvs
"Klasisku siera kūkas recepti, papildinot ar ziemas aromātiem, var iegūt lielisku garšu kombināciju. Ierasto cepumu vietā par pamatni izmantoju piparkūku mīklu. Pildījumā ietvēru balto šokolādi, un dekorācijai, protams, mandarīnus," tā savu recepti komentē Laura Balode.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
milti virsmas pārkaisīšanai400 gpiparkūku mīkla400 gbezpiedevu krēmsiers400 mlsaldais krējums200 gbaltā šokolāde1 citrons mandarīni dekrorēšanai

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Uz miltiem pārkaisītas darba virsmas piparkūku mīklu izrullē tā, lai tā ir vienādi bieza. Paņem kūkas veidni un uzliek to virsū mīklai. Ar nazi izgriež veidnes kontūru. Veidnē ieliek cepamo papīru un ieklāj mīklas apli veidnē.

2

No pāri palikušās piparkūku mīklas izveidot vienāda izmēra bumbiņas. Liek tās uz cepamā papīra loksnes (ar atstarpēm). Cepeškrāsnī cep pamatni (15-20 minūtes) un bumbiņas (10-15 minūtes). Kad pamatne gatava, to novieto vēsā vietā.

3

Izkausē balto šokolādi ūdens peldē. Kamēr tā kūst, sakuļ saldo krējumu. Liek lielā bļodā krēmsieru, pievieno izkausēto šokolādi un visu samaisa. Masai pievieno vijīgās putās sakultu putukrējumu un visu samaisa. Garšai var pierīvēt citrona miziņu.

4

Pildījumu lej virs atdzesētās kūkas pamatnes. Kūku novieto vēsā vietā vismaz uz 12 stundām ievilkties. Nākamajā dienā kūku dekorē ar piparkūku bumbiņām, mandarīnu šķēlītēm vai ar ko citu, ko sirds kāro.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!