Foto: Shutterstock
Gards, maigs un gaisīgs našķis, kas greznos jebkuru svētku galdu. No dotā produktu daudzuma iznāk apmēram 16 mazas kūciņas, taču diezin vai kāda paliks neapēsta, jo saldā un skābā balanss ir tik kārdinošs, ka grūti atturēties no papildporcijas.

Liek karsēties cepeškrāsni uz 160°C. Sagatavo mazo kēksiņu cepamo pannu, katrā iedobē liekot papīra formiņu.

Sadrupina oreo cepumus (pirms tam izņemot krēmu) vai sablendē un sajauc ar kausētu sviestu. Katrā papīra formiņā ieber apmēram vienu ēdamkaroti ar cepumu drupačām un kārtīgi nopresē, izmantojot, piemēram, piestiņu.

Gatavo aveņu mērci. Sablendē avenes, izkāš caur sietiņu. Katliņā ieber kukurūzas cieti, sajauc ar ūdeni, pievieno avenes un cukuru. Nepārtraukti maisot, uz nelielas uguns karsē, līdz mērce uzvārās un sabiezē. Noņem no uguns un ļauj atdzist.

Ūdens peldē karsē šokolādi kopā ar kafijas krējumu, līdz šokolāde izkususi un veidojas vienmērīga masa. Noņem no uguns un ļauj atdzist.

Krēmsieru sakuļ, pievieno cukuru un vēlreiz sakuļ, pievieno vaniļas ekstraktu, sakuļ. Pa vienai pievieno olas un katru reizi viegli sakuļ. Ja nevēlas, lai kūciņām vidiņi iegrimst, cenšas olas kult pēc iespējas mazāk, samaisot masu ar roku. Pēc tam iemaisa krēmsiera masā kausēto šokolādi.

Siera, šokolādes masu salej papīra formiņās pa virsu cepumiem. Pēdējo liek tējkaroti ar aveņu mērci, kuru, ar plānu nazi veidojot virpuļus, viegli sajauc ar krēmsiera masu.

Liek kūciņas karstā krāsnī un cep 20-25 minūtes, līdz siera masa sarecējusi. Izņem no krāsns, atdzesē, pēc tam liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām. Saldētavā kūciņas var uzglabāt līdz nedēļai.

Atdzisušās kūciņas izloba no papīra formiņām. Ja vēlas, pa virsu var likt karoti ar putukrējumu, kārto uz šķīvja un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!