Foto: Publicitātes foto
Lai arī daudziem patīk kritizēt tradīcijas, kas mūsu zemē ienākušas no citām valstīm, tieši Valentīndiena ir tā, kas liek atmaigt pat visskeptiskākajām sirdīm – kā nekā mīlestības nevar būt par daudz. Nosviniet mīlestības svētkus un pārsteidz mīļoto ar baltās šokolādes desertu!

Šokolādi smalki sakapā un izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Samaisa un nedaudz atdzesē.

Saldo krējumu saputo stingrās putās, pievieno tam maskarpones sieru, saputojot abus kopā, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno masai izkausēto šokolādi, visu kārtīgi samaisa.

Atsevišķā traukā saputo olas baltumu un šķipsniņu sāls, putošanas laikā pa karotei pievienojot arī pūdercukuru. Iegūto olas baltuma masu ar lāpstiņu uzmanīgi, neputojot iemaisa siera un šokolādes maisījumā.

Pilda traukos, rotā ar ogām, pistācijām, ievārījumu vai cita veida dekoriem.

Atdzesē ledusskapī vismaz četras stundas.

Recepti piedāvā uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ''Elvi''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!