Foto: Shutterstock
Gatavojot zivis, nevajag pārlieku sarežģīt procesu – būs gardi, ja zivs filejas viegli apsālīsi un apslacīsi ar citronu sulu, kas tām tik ļoti piestāv. Un vēl, baltās zivs filejai īpaši labi piemērota ir krēmīga sīpolu mērce – šoreiz ar karija piešprici viegli pikantai garšai.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
400 gbaltās zivs fileja (menca, saida, heks) pēc garšassāls pēc garšaspipari pēc garšascitrona sula MĒRCEI:1 gab.sīpols20 gsviests2 TKkarijs1 ĒKmilti pēc garšassāls100 gūdens

Sagatavošana

1

Zivs filejas gabaliņus apber ar pipariem, sāli un apslaka ar mazliet svaigi spiestas citronu sulas.

2

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Zivi izkārto cepešplātī, kas izklāta ar cepampapīru, un liek cepties 15–18 minūtes.

3

Tikmēr gatavo sīpolu mērci. Uzkarsē pannu un liek tajā sviestu, lai uzsildās. Pannā ber pusripiņās sagrieztus sīpolus, apber ar karija garšvielu un miltiem, lai viss apviļājas un apcep, līdz sīpoli viegli caurspīdīgi.

4

Pannas saturam pieber mazliet sāls un pārlej ar ūdeni, sparīgi maisot, lai iebiezinātos mērce. Ļauj sākt burbuļot. Tad mērcei pievieno skābo krējumu, apmaisa un ļauj pavārīties pāris minūtes.

5

Kad mērce gatava un zivs krāsnī izcepusies, visu pasniedz, pārlejot zivij sīpolu mērci. Vēl var zivs filejas nedaudz pasutināt mērcē pannā, lai labāk sajaucas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!