Foto: DELFI
Kāzas nevienā valstī nav iedomājamas bez tortes, bet ierasts, ka tā ir salda. Liels bija mans pārsteigums, kad iepazinu baltkrievu paražu, ka kāzās ir arī garda sāļā torte. Turklāt to uzcept mājās nemaz nebija grūti – pat nevajadzēja izmantot cepeškrāsni. Lūk, kā pagatavot gardo vistu akniņu torti ar burkānu pildījumu un valriekstiem baltkrievu gaumē!
45Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgvistu akniņas2 gab.olas1 šķipsnasāls1 šķipsnamelnie pipari1 glāzemilti2 gab.burkāni1 gab.liels sīpols majonēze valrieksti eļļa cepšanai0.5 glāzepiens

Sagatavošana

1

Receptē nepieciešams pavisam nedaudz sastāvdaļu.

Foto: DELFI
2

Sāk ar to, ka samaļ akniņas gaļas mašīnā vai blenderī, masai piejauc, pienu, divas olas, miltus, sāli un piparus. Sanāk pabieza pankūku mīklas konsistences masa.

Foto: DELFI
3

Ņem pa diviem kausiņiem mīklas un lej uz sakarsētas pannas, cepot plātnes kūkai. Princips ir tieši tāds pats, kā cepot plānās pankūkas, tikai kūkas plātnes ir biezākas.

Foto: DELFI
4

Tās apcep no abām pusēm zeltainas un liek atdzist uz šķīvja.

Foto: DELFI
5

Tikmēr gatavo pildījumu. Uz rupjas rīves sarīvē burkānus, sīki sakapā sīpolu.

Foto: DELFI
6

Sakarsētā eļļā apcep sīpolus, pievieno burkānus un cep kādas piecas minūtes, pievieno divas ēdamkarotes majonēzes un samaisa visu, apcepot vēl minūti.

Foto: DELFI
7

Pildījumu smērē starp plātnēm, kā arī virsējo kārtu un maliņas apsmērē ar skaisto, oranžo pildījumu.

Foto: DELFI
8

Visu dekorē, uzspiežot rotājumus ar majonēzi, kā arī izkārto valriekstus. Var uzkaisīt arī sakapātus lociņus un dillītes.

Foto: DELFI

Tas arī viss. Kūku var griezt gabalos kā kūku un ēst uzreiz, vai arī likt vēsumā un tiesāt atdzesētu. Lai labi garšo!

Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!