Lai kādi būtu laiki, sieviešu spēks un solidaritāte spēj darīt brīnumus, tālab, svinot Starptautisko sieviešu dienu, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar "Elvi" iesaka recepti viegli pagatavojamām uzkodām, kas noderēs gan kungiem, kuri vēlēsies palutināt apkārt esošās dāmas, gan draudzeņu kopā sanākšanas reizēm ne tikai 8. marta svētkos.
45Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
350 gsīpoli3 ĒKolīveļļa1 TKbrūnais cukurs800 gkonservētas baltās pupiņas rīvēta miziņa no puscitrona1 ĒKkapātas rozmarīna lapiņas2 ĒKsezama sēklas1 TKsarkanās paprikas pulveris1 gab.ķiploka daiviņa pēc garšassāls, melnie pipari Pasniegšanai grauzdēta maize vai tortiljas

Sagatavošana

1

Karamelizē sīpolus - sagriež tos pusgredzenos un cep pannā uz vidēji lēnās uguns, pievienojot 2 ēdamkarotes olīveļļas. Cep 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

2

Pievieno sīpoliem brūno cukuru (vai medu), sāli un gatavo vēl 5-10 minūtes.

3

Sablendē vai sastampā pupiņas viendabīgā masā kopā ar 1 ēdamkaroti olīveļļas. (Atstāj dažas ēdamkarotes veselu pupiņu rotāšanai).

4

Pievieno pupiņu masai citrona sulu un miziņas, rozmarīnu, saspiestu ķiploku, sāli un melnos piparus.

5

Pievieno gandrīz visus karamelizētus sīpolus un blendē vēl dažas sekundes, līdz sastāvdaļas ir sajauktas (vai vienkārši samaisa).

6

Pieber sezama sēkliņas, apmaisa.

7

Pasniedz uz šķīvja, rotājot ar olīveļļu, atlikušiem karamelizētiem sīpoliem un pupiņām.

8

Bauda kopā ar grauzdētu maizi vai tortilju.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!