Foto: Publicitātes attēls
Šis ēdiens ir īpaši sezonāls un piemērots gatavošanai rudenī un ziemā, bet ja pieejami svaigi bumbieri – arī pavasarī. Aukstajā sezonā desertam piestāvēs karstvīns, rudenī – baltvīns un vaniļa, bet pavasara sezonā lieliski iederēsies dzirkstošais vīns, iesaka "Rimi Gardēži" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Nomizotos bumbierus liek katliņā ar vīnu, garšvielām, cukuru un citrusaugļu miziņām. Karsē 20 minūtes, lai bumbieri sasūktos ar garšām.

Pēc tam noņem no uguns katliņu un atstāj bumbierus vīnā atdzist vēl 20 minūtes. Kad bumbieri atdzisuši, tos izņem no katliņa un pasniedz deserta šķīvjos ar saldējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!