Banāni tempuras mīklā ar banānu krēmu
Foto: DELFI
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
5
5 banāni
banāni
 
milti apviļāšanai
milti apviļāšanai
 
eļļa vārīšanai (rapšu vai saulespuķu)
eļļa vārīšanai (rapšu vai saulespuķu)
 
izkausēta šokolāde vai šokolādes mērce
izkausēta šokolāde vai šokolādes mērce
Tempuras mīklai:
300 g
300 g kviešu milti
kviešu milti
200 g
200 g kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
20 g
20 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
500 ml
500 ml gāzēts ūdens (auksts)
gāzēts ūdens (auksts)
Krēmam:
2
2 banāni
banāni
50 g
50 g kondensētais piens
kondensētais piens
100 g
100 g maskarpone
maskarpone
1
1 laims
laims
1
1 citrons
citrons
 
brūnais cukurs
brūnais cukurs
  • Citi saldēdieni
  • Dažādas mīklas
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gards un grēcīgs deserts – banāna gabaliņi, fritēti gaisīgajā tempuras mīklā, kas pasniegti ar maigu un nedaudz skābenu banānu un citrusu krēmu un izkausētu šokolādi. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā kafejnīcas un kafijas grauzdētavas "Rocket Bean Roastery" šefpavārs Artūrs Taškāns.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Banānus nomizo un sagriež palielos gabaliņos.

    Gatavo mīklu – miltus sajauc ar kukurūzas cieti un cepamo pulveri. Pēc tam pielej klāt ledusaukstu minerālūdeni un mīklu apmaisa.

    Katliņā uzkarsē eļļu līdz 180 grādiem. Banānu gabaliņos apvārta miltos, bet pēc tam tempuras mīklā un tad fritē karstajā eļļā. Banānus fritē 30 sekundes līdz vienu minūti, lai no abām pusēm gabaliņi būtu zeltaini brūni.

    Gatavo banānu krēmu – banānus sastampā bļodā. Pievieno tiem izspiestu laima un citrona sulu, kā arī smalki norīvētas abu citrusaugļu miziņas.

    Kad tas izdarīts, klāt pieliek kondensēto pienu, maskarponi un brūno cukuru. Visu kārtīgi samaisa.

    Pasniedz desertu – uz šķīvjiem liek banānu krēmu, pa virsu izkārto fritēto banānu gabaliņus, bet visu pārlej ar izkausēto šokolādi.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form