Banānu mafini: našķis bez sviesta, cukura un miltiem
Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. banāns
banāns
1 sauja
1 sauja dateles
dateles
100 g
100 g auzu pārslas
auzu pārslas
100 g
100 g augu piens
augu piens
60 g
60 g zemesriekstu sviests
zemesriekstu sviests
pēc garšas
pēc garšas garšvielas
garšvielas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Brokastis
  • Launags
  • Dažādas uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Vai iespējams pagatavot saldu kārumu bez miltiem, olām, cukura un sviesta? Jā! Vai tas vispār garšo labi? Absolūti! Nezinātājs pat nepateiks, ka šajā našķī nav nevienas no ierastajām kūku sastāvdaļām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Delfi" kultūras redaktore Nora Rieksta-Ķenģe kādu dienu savā labi nostādījā balsī uzsauca: "Kurš grib kūku bez miltiem, sviesta, olām un cukura?"

    Ierastās atsaucības vietā, kāda parasti ir, ja tiek piedāvāti našķi, šoreiz bija pieklājīgs klusums.
    "Ja negaršos, varēs neēst," Nora iedrošināja. Skepse pazuda pēc pirmajiem kumosiem: mafinam bija viss, kas kārumam vajadzīgs: struktūra, saldums un vēlme pēc vēl viena gabaliņa.

    Recepti Nora aizguvusi no tievēšanas domubiedru grupas "Slimride" , laika gaitā pielāgojusi un uzlabojusi.

    Ļoti gatavu, prāvu banānu saspaida ar dakšiņu.

    Dateles sagriež mazos gabaliņos. Ja dateles cietas, pirms tam tās var izmērcēt.

    Pievieno augu pienu, zemesriekstu sviestu un auzu pārslas.

    Ja ir vēlme, tad var piebērt kanēli vai kādu citu aromātisku garšvielu.

    Visu samaisa un liek mafinu formās, cep 200 grādu kartumā 40 minūtes.

    "Galvenais, ko paturēt prātā – arī veselīgās kūkas labāk ēst rīta pusē," iesaka Nora.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.