Banānu 'scones' cepumu šķēles
Foto: Vida Press
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Angļu iecienītos "scones" cepumus tradicionāli ēd, pārgriežot uz pusēm un apziežot ar sviestu. Sulīgās banānu "scones" šķēles ideāli garšos arī kombinācijā ar sieru un medu.

Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

Bļodā samaisa miltus, sodu, sāli un cukuru. Pievieno sablendētus vai ar dakšu saspaidītus banānus, viegli sakultu olu, paniņas un maisa, līdz iegūta viendabīga mīkla. Ja tā šķiet pārlieku šķidra, iemaisa vēl pāris karotes miltu.

Uz miltiem pārkaisītas darba virsmas mīklu saveļ lodes formā. Lodi ar plaukstām saplacina, līdz iegūts 2.5 cm biezs plācenis.

Liek mīklu veidnē, ar asu nazi (vislabāk šim nolūkam noderēs picas nazis) sadala astoņās daļās.

Liek krāsnī uz 20 minūtēm. Cepumu šķēles pasniedz karstas, jo tad tās garšos vislabāk.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form