Banānu 'scones' cepumu šķēles
Foto: Vida Press
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
390 g
390 g milti
milti
1 TK
1 TK sāls
sāls
0.5 TK
0.5 TK dzeramā soda
dzeramā soda
2 ĒK
2 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
2
2 banāni, nogatavojušies
banāni, nogatavojušies
1
1 ola
ola
125 ml
125 ml paniņas
paniņas
  • Angļu nacionālā virtuve
  • Cepumi
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Angļu iecienītos "scones" cepumus tradicionāli ēd, pārgriežot uz pusēm un apziežot ar sviestu. Sulīgās banānu "scones" šķēles ideāli garšos arī kombinācijā ar sieru un medu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

    Bļodā samaisa miltus, sodu, sāli un cukuru. Pievieno sablendētus vai ar dakšu saspaidītus banānus, viegli sakultu olu, paniņas un maisa, līdz iegūta viendabīga mīkla. Ja tā šķiet pārlieku šķidra, iemaisa vēl pāris karotes miltu.

    Uz miltiem pārkaisītas darba virsmas mīklu saveļ lodes formā. Lodi ar plaukstām saplacina, līdz iegūts 2.5 cm biezs plācenis.

    Liek mīklu veidnē, ar asu nazi (vislabāk šim nolūkam noderēs picas nazis) sadala astoņās daļās.

    Liek krāsnī uz 20 minūtēm. Cepumu šķēles pasniedz karstas, jo tad tās garšos vislabāk.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form