Foto: Shutterstock
Banānu "splits" ir viens no desertiem, kuru var atrast teju jebkurā ASV mazajā vai lielajā ēstuvē. Kāda farmaceita radīts, šis saldais ēdiens kulinārajai pasaulei pazīstams jau vairāk nekā 100 gadus. Pamēģini pagatavot mājās!
10Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
vaniļas saldējums šokolādes saldējums zemeņu saldējums2 banāni4 ĒKšokolādes mērce4 ĒKblendētas zemenes pāris sasmalcināti valrieksti putukrējums kokteiļķirši

Sagatavošana

1

Sagatavo divus deserta šķīvjus. Katrā ieliek vienu lielu bumbu vaniļas, vienu šokolādes un vienu zemeņu saldējuma.

2

Banānus nomizo un pārgriež gareniski uz pusēm. Tad novieto banānu pusītes gar saldējuma bumbām, lai veidotos banānu laiviņa. Lai banāni nenoslīdētu, tos piespiež saldējumam.

3

Virs vaniļas saldējuma uzlej šokolādes mērci, virs zemeņu saldējuma – sablendētas zemenes, bet virs šokolādes saldējuma uzbārsta valriekstus.

4

Iepriekš saputotu putukrējumu ievieto konditorejas tūtā un uzspiež uz deserta šķīvja blakus saldējuma bumbām.

5

Desertu nobeidz, dekorējot ar kokteiļķiršiem.

6

Pasniedz uzreiz, kamēr saldējums nav izkusis.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!